Samsung Galaxy S9'un ilk fotoğrafı ortaya çıktı!

Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy Note 8

Ghostek isimli aksesuar üreticisi, Samsung'un yeni tepe seviyesi akıllı telefonu Galaxy S9'un bazı detaylarını ortaya çıkaran yeni bir görsel paylaştı. İşte paylaşılan görselde dikkat çeken ayrıntılar...

Dünya genelinde birçok farklı akıllı telefon üreticisi, yeni tepe seviyesi modellerini sahneye çıkarmak için her yıl Şubat'ın son haftasında düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'ni sabırsızlıkla bekliyor. Elbette önümüzdeki yıl için de benzer bir durum söz konusu. Ancak yeni modellere ilişkin ilk bilgiler şimdiden ortaya çıkmaya başladı bile... Haftalardır devam eden söylentilerin ardından, Galaxy S9'un ilk fotoğrafları sızdı!

Ghostek isimli aksesuar üreticisi, kısa bir süre önce Galaxy S9 için tasarladığı yeni telefon kılıfını paylaştı. Dolayısıyla bu fotoğraf sayesinde telefonun bazı ayrıntıları da ortaya çıkmış oldu. Daha önce Galaxy S8, Galaxy S8+ ve Galaxy Note 8'de kullanılan Infinity Display isimli Sonsuz Ekran tasarımının yeni modelde de devam edeceği öngörülüyor.

Ghostek'in özel Galaxy S9 kılıfına göre yeni tepe seviyesi modelin ön yüzünde Galaxy S8 ve Galaxy Note 8'e kıyasla büyük fark yok.
Ghostek'in özel Galaxy S9 kılıfına göre yeni tepe seviyesi modelin ön yüzünde Galaxy S8 ve Galaxy Note 8'e kıyasla büyük fark yok.

Samsung Galaxy S9'da arka tasarım tamamen değişiyor!

Ancak asıl köklü değişiklik cihazın arka kısmında gerçekleşiyor. Zira ayrıntılara bakıldığında bu bölümde Galaxy S9'un çift kameraya sahip olduğu görülebiliyor. Alt alta dizilen iki sensöre ek olarak arkada çifttonLED flaş ve parmak izi okuyucu da bulunuyor. Ancak, tüm bu bileşenlerin bir önceki tepe seviyesi modellerden (Galaxy S8 ve Galaxy S8+) farklı olacağı öngörülüyor.

Tahminlere göre telefondaki sesli asistanı aktif etmek için yer verilen fiziksel Bixby tuşu, ses açma ve kısma düğmesiyle aynı boyutta olacak. Dolayısıyla eğer tasarıma ilişkin bu bilgi doğruysa kullanıcıların canı epey sıkılabilir. En önemli ayrıntılardan biri, kulaklık çıkışının aynı yapıyla devam ediyor olması. Bildiğiniz gibi Apple, iPhone 7'den bu yana kulaklık çıkışını kaldırarak bu ihtiyaçları Lightning arabirimiyle karşılıyor. Ancak Samsung yeni nesil tepe seviyesi modelinde de bu tarz bir adım atmayacak gibi görünüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >