Şehit Gökhan Kılıç'ın babası Mehmet Kılıç hayatını kaybetti

Arşiv
Arşiv

2017 yılında Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kılıç'ın acı yüz ifadesiyle hafızalara kazınan babası Mehmet Kılıç, vefat etti.

7 yıl önce Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kılıç'ın babası Mehmet Kılıç, geçirdiği bir rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Kılıç, oğlunun şehit haberini aldığını andaki acı dolu yüz ifadesiyle hafızalara kazınmıştı.

Acı bakışları akıllara kazındı

8 Şubat 2017 Fırat Kalkanı Operasyonu'nda Suriye'nin El Bab kentinde DEAŞ saldırısı sonucu Uzman Çavuş Gökhan Kılıç şehit oldu.

Yüreğir ilçesi Sarıçam Mahallesi 2424 Sokak'ta yaşayan ailesine görevli askerler tarafından şehadet haberi verilmişti. Bu sırada kapıya çıkan baba Mehmet Kılıç'ın oğlunun şehit haberini aldığı sıradaki bakışı akıllara kazındı.

Kılıç o anları verdiği bir röportajda şöyle anlatmıştı:

"Tam kapının önündeydim. O gün işte hanım yemek yapmıştı, çok fazlaydı. Ne bu hanım dedim? İki üç gün yeriz dedi. Sonra hanım komşulara yemek götürdü. Baktım buradan komutan geçti. Allah Allah dedim albay buradan korumasız falan nasıl geçiyor dedim. Komutan o sırada, "3 numarayı bulamadım" dedi. Öyle deyince zaten Allah dedim yıkıldım orada."

Şehit haberlerini duyunca rahatsızlanmış

Şehit oğlunun üzüntüsüne 9 şehidimiz de eklenince dün akşam rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Şehit babası Kılıç'ın hastaneden alınan cenazesi Buruk Mezarlığına götürüldü. Baba Kılıç kılınan cenaze namazının ardından çocuklarının ve akrabalarının gözyaşları arasında toprağa verildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >