Sivas'ta askerlik yapacaklar buraya!

5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı
5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı

Sivas'ta 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında askerlik yapacaklar için tüm bilgileri derledik. Sivas 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı hakkındaki tüm bilgileri sizler için araştırdık.

Sivas'ta yapılacak aktiviteler neler

  • - Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi, Kent Meydanı ve Kale Camii, Buruciye Medresesi, Şifaiye Medresesi, Çifte Minareli Medrese, Taşhan, Subaşı Hanı, Sivas Kalesini görün.
  • - Yıldız Dağı'nda kayak, dağ yürüyüşü, snowboard, at binme gibi aktivitelerle katılın.
  • - Ahşap oyuncak, bıçak, cam üfleme gibi el sanatlarından satın alın.

Sivas konumu nedeniyle bir geçiş yolu olarakta sayılabilir. 5’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı; şehir merkezine 1 km ve şehirler arası otobüs terminaline 3 km mesafededir Bu nedenle ulaşım konusunda rahattır. Sivasa hava yolu, kara yolu ve demir yolu ile ulaşım mümkündür.

Demir yolu: Sivas tren istasyonunda indikten sonra Belediye otobüsleri ile birliğine teslim olması mümkündür. Tren istasyonu ile 5. Piyade Er Eğitim Tugayı arası 2 Kmdir.

Otobüs: Şehirler arası otobüs ile gelecek olan askerlerin otogarda veya şehir merkezinde inmesi gerekmektedir. Her iki seçenekte de 5. Piyade Er Eğitim Tugayına belediye otobüsü ve taksilerle ulaşım sağlabilirsiniz.

Hava yolu: Nuri DERMİRAĞ Havalimanında indikten sonra havaş ile ulaşımları mümkündür. Havalimanı ile 5. Piyade Er Eğitim Tugayının arası 20 Kmdir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >