Skoda, CNG'li hibrit Vision X konseptini tanıttı

Vision X
Vision X

Skoda, Cenevre fuarında benzin yerine sıkıştırılmış doğalgaz ile çalışan hibrit SUV konsepti Vision X'i tanıttı. Dört çeker sürüş sistemine sahip aracın 2019 ikinci yarısında seri üretim versiyonuyla karşımıza çıkması bekleniyor.

Araç filosunun emisyon ortalamasını düşürmek için hibrit ve tam elektrikli otomobiller üzerinde çalışan Skoda, Cenevre fuarında CNG ile çalışan bir hibrit konsepti tanıttı. Çek üreticinin üçüncü SUV otomobiline referans olacak Vision X, CO2 salınımını düşürmek için hibrit güç sistemi içerisinde doğalgaz dönüşümü uygulanmış bir içten yanmalı motor ihtiva ediyor. Araç türünün ilk örneklerinden biri olsa da, iç donanımından çok diğer Skoda SUV'leriyle benzerlik gösteren tasarımıyla fuar ahalisinin ilgisini çekiyor.

Volkswagen T-Roc ve Seat Arona'nın muadili olan Vision X, önde 129 beygirlik 1,5 litre benzinli dört silindir motor, arkada ise 27 beygirlik elektrik motoruyla dört çeker deneyimini en düşük maliyetle tüketiciye ulaştırmayı hedefliyor. İki CNG tankına ek olarak yedek benzin deposu ve 1,5 kW kapasiteli lityum pili de bulunan SUV otomobilin tüm kaynakları tamamen doluyken 643 kilometre yol katedebildiği belirtiliyor.

Seri üretim versiyonu 2019 ikinci yarısında tanıtılacak

Vision X'i temel alacak Skoda'nın üçüncü SUV otomobili, önümüzdeki yılın ikinci yarısında seri üretim versiyonuyla karşımıza çıkacak. Çek üretici, bu süre zarfından CNG'li hibrit motor sistemini piyasaya sürmek için tüm hazırlıkları tamamlamaya çalışacak. Ancak 2020'de satışa çıkacak aracın bu hibrit sistemden gücünü alacağını söylemek için henüz çok erken.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >