Skoda'nın CNG'li hibrit otomobil konseptinden yeni detaylar

Vision X
Vision X

Skoda, Volkswagen'in T-Roc modeline muadil olarak geliştirdiği Vision X konsepti hakkında yeni detaylar paylaştı. Cenevre'de tanıtılacak aracın CNG ile çalışan motora sahip hibrit güç sistemi barındıracağı doğrulandı.

Kodiaq ve Karoq'tan sonra üçüncü SUV otomobilini piyasaya sürmek için çalışmalarını sürdüren Skoda, önümüzdeki hafta Cenevre'de düzenlenecek fuarda bu maksatla tasarladığı Vision X konseptini lanse edecek. Bugün konsept otomobil hakkında yeni detaylar paylaşan Çek üretici, aracın CNG'li hibrit güç sistemiyle donatılacağını duyurdu.

Crossover gibi küçük otomobillerde dört çeker sürüş sistemini daha az yükle mümkün kılmak için geliştirilen Vision X'in güç aktarım sistemi, önde biri 1,5 litre TSI benzinli ve diğeri elektrikli olmak üzere iki motor, ortada iki 48V lityum batarya, arkada ise iki CNG tankı, yedek benzin deposu ve ikinci elektrik motorundan oluşacak. Standart versiyonu önden çekişli olan CNG'li hibrit donanımın dört çeker olarak da ayarlanabildiği belirtiliyor. Halihazırda Karoq üzerinde test edilen bu sistem, Skoda yönetiminden onay alması halinde ilerleyen dönemde piyasaya sürülebilir.

1000 Nm tork üretebilecek

İki elektrik motorunun devreye alınmasıyla 1000 Nm'ye kadar tork üretebildiği belirtilen Skoda Vision X konsepti, sadece CNG modunda 129 beygir güç sunuyor ve sıfırdan 100 km'ye 9,3 saniyede ulaşıyor. Soğuk havalarda motorun kolay çalıştırılabilmesi için yedek benzin deposuyla gelen otomobil, çift CNG tankı ve benzin deposu doluyken 600 km menzil sunuyor.

CNG kullanımı sayesinde CO2 salınımı 89 gr/km seviyesine düşürülen Skoda Vision X, 6 Mart'ta Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak. Skoda'nın bu konsepti temel alacak üçüncü SUV aracı, Volkswagen T-Roc ve Seat Arona gibi MQB platformunda geliştirilecek, 2019'da piyasaya sürülecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >