Sosyal medyada dolaşan araç 'yerli otomobil' mi?

Yerli otomobil olduğu iddia edilen H500 modeli, yerli otomobilin de tasarımcısı Pininfarina şirketinin elinden çıkmış olsa da gerçeği yansıtmıyor.
Yerli otomobil olduğu iddia edilen H500 modeli, yerli otomobilin de tasarımcısı Pininfarina şirketinin elinden çıkmış olsa da gerçeği yansıtmıyor.

Yerli otomobilin 27 Aralık'ta Gebze'de gerçekleşecek ön gösterimi için heyecanlı bekleyiş devam ederken bazı sosyal medya kullanıcıları 'yerli otomobil' başlığıyla fotoğraf paylaşmaya devam ediyor.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) Twitter'dan paylaştığı far detayı ve GZT'nin dikkati çektiği 'dijital aynalar' haricinde şu an için tasarımı bilinmeyen yerli otomobilin fiyatı hakkında da bazı kullanıcılar fikir belirtiyor.

Sosyal medyada yer alan 'yerli otomobil' başlığı altındaki fotoğrafların ve fiyatının gerçeği yansıtmadığı söylememiz mümkün. Fakat tasarımını İtalya merkezli Pininfarina şirketinin gerçekleştirdiğini dikkate aldığımızda yerli otomobile dair kesin olmasa da bazı detayları yakalamamız olası.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın Twitter hesabından paylaştığı bir fotoğrafla birlikte yıllardır beklenen yerli otomobil için adımlar hızlandı. 27 Aralık'ta Gebze'de ön gösterimi yapılması planlanan yerli otomobille ilgili çeşitli iddialar da sosyal medyanın gündemine oturdu.

Varank'ın paylaştığı fotoğrafın ardından GZT'nin dikkati çektiği 'dijital ayna' detayı brandanın üzerinden dikkatimizi çeken ilk konu olmuştu.

Ardından Türkiye'nin Otomobil Girişimi Grubu'nun resmi hesabından yerli otomobilin farlarını gösteren bir fotoğraf daha paylaşıldı. Her gün yeni bir detayın paylaşılacağını belirten açıklamada gözler bugün saat 14.30'a çevrilmişti. Yerli otomobilin yeni detayında kameralı aynalar yer aldı.

  • Bu gelişmelerin yanı sıra sosyal medyanın da ana gündem maddesi yerli otomobil oldu. Bazı kullanıcılar yerli oto adı altında birçok fotoğraf paylaştı. Hatta şu an için prototip yani ilk örnek aşamasındaki otomobilin satış fiyatını açıklayan dahi oldu.

Bu açıklamaların gerçeği yansıtmadığını söyleyebiliriz. Tasarımın 27 Aralık'tan önce görüntülenmesi şu an için mümkün görünmezken fiyatı hakkında konuşmakta gerçekçi bir yaklaşım olmaz.

Fakat sosyal medyada 'yerli otomobil' olarak açıklanan modellerin tasarımcılarını incelediğimizde yerli otomobilde de imzası olan İtalya merkezli Pininfarina karşımıza çıkıyor.

Pininfarina'nın 2018'de tanıttığı K350 SUV ve H500 sedan modeli yerli otomobil için bize önemli detaylar sunuyor. Tasarımcısının aynı olduğu dikkate alındığında far detayları, dijital aynalar ve ön panjurun bu modellere oldukça benzediği görünüyor.

Firmanın K350 modelinin yerli otomobil olduğu iddia edildi.
Firmanın K350 modelinin yerli otomobil olduğu iddia edildi.

Pininfarina ve Hong Kong temelli elektrikli otomobil üreticisi Hybrid Kinetic Group arasındaki yakın temas sonucu ortaya çıkan K350 SUV modeli ile otomobil sevenlerin dikkatini çekmeyi başarmıştı. Pininfarina'nın en önemli özelliklerinin başında kendine has bir tasarım anlayışını görebiliyoruz. Firmanın açıklamasına göre K350 modelinde 403 beygirlik güç üreten elektrikli motorlar yer alıyor. 0-100 km/h ise 4,7 saniye olarak belirtilmiş.

Sosyal medyada, H500 sedan modelinin de yerli otomobil olduğu yönünde iddialar yer alsa da gerçeği yansıtmıyor.
Sosyal medyada, H500 sedan modelinin de yerli otomobil olduğu yönünde iddialar yer alsa da gerçeği yansıtmıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >