Süleyman Soylu: Bir tane daha cam filmi cezası kesilmeyecek

Süleyman Soylu
Süleyman Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son günlerin en fazla konuşanları arasında bulunan cam filmi yasağına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Son günlerin önemli konularından cam filmi cezası hakkında yeni bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mağduriyet oluşmasın komutu verdiği ve sonrasında Binali Yıldırım’ın da parti yöneticilerine ceza kesilmeyecek dediği gelen bilgiler arasındaydı.

Cam filmi yasağının Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından polis ekipleri sıkı denetimler gerçekleştirmeye başlamıştı. Toplamda 5 milyondan fazla aracı kapsayan cam filmi yasağı sebebiyle sürücülere 301 TL ile 427 TL arasında ceza kesileceği bekleniyordu.

Not: Kendiliğinden filmi olan ve R43 ibaresi yer alan camlarda sürücülere ceza kesilmiyor.

Son açıklama Süleyman Soylu'dan geldi: Bir tane ceza daha kesilmeyecek

İçişleri Bakanı Soylu, cam filminde belli standartlarda serbestlik olacağını açıkladı. Bakan, "Cezaları 8-10 gündür tamamen kestik. Talimat verdim. Bir tane ceza kesilmeyecek bu konu aydınlığa kavuşana kadar " dedi.

Soylu, "Yaklaşık 8-10 günlük zaman zarfı içinde bu konuda trafik cezası kesilmiyor. Ne zamana kadar? Standart belli olana kadar. Cam filmi bugün tamamen yasak ama o yasak kalkıyor. Bir standart getirilecek. Yaklaşık 20 yıldır devam eden ama 4-5 yıllık serencamını burada anlatmaya çalıştığım bu cezalar kesilmeyecek diye talimat verdim" diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >