Swarm’ın yeni tasarımı uygulamayı bir seyahat günlüğüne dönüştürüyor

Swarm.
Swarm.

Foursquare’in yer bildirim uygulaması olan Swarm’ın odaklandığı nokta yeniden değişiyor. Swarm, yeni tasarımıyla birlikte oyun-animasyon özelliğini bir kenara bırakarak yer bildirimlerini öne çıkarıyor. Bu durum uygulamanın “seyahat günlüğü”ne dönüşmesini sağlayacak.

Özellikle 15-30 yaş arasındaki kullanıcıların büyük ilgisiyle karşılaşan Swarm uygulaması, hedef kitlesinin beklentilerine cevap vermek konusunda da geri kalmak istemiyor. Paylaşımdan bir süre sonra kaybolan fotoğraf ve videolara olan ilginin artması, Swarm’ı da yeni bir alan oluşturmak konusunda tetikledi. Kullanıcıların sanal olarak bayrak dikebileceği, zaman zaman geri dönüp anılarla karşılaşabileceği bu alan Swarm kullanıcılarının beklentilerini karşılayacak gibi duruyor.

Foursquare CEO’su Dennis Crowley, Swarm’ın yeni tasarımıyla ilgili birçok açıklamada bulundu. Crowley, “Deneyimlerimizi hatırlamak istiyoruz. Bunu başkaları için değil, kendimiz için istiyoruz.” şeklinde konuşarak güncellemenin temel amacını da ortaya koymuş oldu. Yeni tasarım, uygulamanın ara yüzünde çok ciddi bir değişim oluşturmasa da bulunulan mekanların sayısı ve çeşitliliği üzerine yoğunlaştığı söylenebilir. Kullanıcı profili sayfasının merkezine yerleştirilen interaktif harita, yeni tasarımı farklı kılan detayların başında geliyor.

Swarm, yeni güncellemeyle birlikte kullanıcılarına bulundukları yer hakkında daha fazla bilgi sahibi olma şansı tanıyacak. Bu sayede kullanıcıların her deneyimi hatıraya dönüştürmesi de mümkün olmuş olacak. Artık Swarm’da bulunan yüz farklı yer bildirimi kategorisi üzerine daha fazla vurgu yapılmış oluyor. Foursquare’in eski günlerinden gelen başkanlıklar, seriler ve coin’ler gibi unsurlar hâlâ varlığını sürdürüyor. Ancak artık uygulama, insanların geçmiş deneyimlerinin bir haritasını çıkarması üzerine odaklanıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >