Tesla, haftalık Model 3 üretim hacmini iki bine çıkardı

Tesla Model 3
Tesla Model 3

Tesla, yaklaşık dokuz aydır seri üretimi devam eden elektrikli otomobili Model 3'ün önemli bir kilometre taşını geride bıraktığını duyurdu. Haftalık iki bin üretim barajını aşan makul fiyatlı araç, sene sonuna kadar bunun üç katı hızda üretiliyor olacak.

Tesla'yı kâr eden bir şirkete dönüştürecek elektrikli otomobil Model 3, bir üretim hedefini daha ıskaladı. 2018 ilk çeyreği sona erene kadar haftada 2500 üretim yapar hale geleceklerini açıklayan Elon Musk, önceki gün çalışanlarına gönderdiği e-posta ile çeyrek sonu itibarıyla haftalık üretimin iki bin aracın biraz üzerinde olduğunu doğruladı.

Üretim sürecinde otomasyon oranını yüksek tutarak otomotiv endüstrisinde bir ilke imza atmaya yaklaşan Tesla, bunun cefasını tüm üretim hedeflerini kaçırarak ödüyor. 2017 sonuna kadar haftalık Model 3 üretimi için 5.000 rakamını telaffuz eden Elon Musk, bu rakamın ancak sene sonunda 6 bine ulaşabileceğini belirtiyor. Ancak başlı başına 2 bin seviyesine ulaşmış olmak da Tesla için çok önemli bir başarı.

Sene sonuna kadar haftalık üretim 8 bine çıkarılacak

Geçen yıla kıyasla üretim hacmini iki katına çıkarmayı başaran Tesla, sene sonuna kadar bunun dörde katlanacağını belirtiyor. Haftalık 8 bine çıkacak elektrikli otomobil üretiminin 6 binlik kısmını Model 3, 2 binini ise Model S ve X oluşturacak. Öte yandan Tesla Semi, ikinci nesil Roadster ve Model Y üzerinde çalışmayı sürdüren Kaliforniyalı üretici, bakalım yatırımcıların analizlerini bir kez daha haksız çıkarıp ayakta kalabilecek mi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >