Toplu taşımalar yasak dışındakiler için belli saatlerde hizmet verecek

Arşiv
Arşiv

İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen 48 saatlik sokağa çıkma yasağı nedeniyle birçok şehirde toplu taşıma seferleri durduruldu. Kısmi uygulanacak seferlerde ise sadece yasak dışında tutulanlara hizmet verilecek.

İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında sokağa çıkma yasağı istisnası olan vatandaşlar için bazı toplu taşıma seferleri hizmet vermeye devam edecek

Ankara

Ankara Büyükşehir Belediyesine ait Ankara Elektrik, Havagazı ve Otobüs İşletme Müessesesi (EGO) Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, iki günlük yasak nedeniyle otobüs seferlerinin de kısmi olarak uygulanacağı açıklandı.

Sokağa çıkma yasağından istisna tutulan meslek gruplarındaki vatandaşlar için otobüs seferleri, 07.00-09.00 ve 16.30-19.30 saatleri arasında hizmet verecek.

İstanbul

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğünden (İETT) yapılan açıklamaya göre İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında sokağa çıkma yasağı istisnası olan vatandaşlara ulaşım hizmeti vermek adına, 11-12 Nisan tarihlerinde geçerli olmak üzere belli hatlarda sabah ve akşam otobüs seferleri düzenlenecek.

  • Otobüsler, sabah 07.00 ile 09.30 saatleri arasında, akşam 17.00 ile 19.00 saatleri arasında belirlenen kalkış noktalarından hizmet verecek. Metrobüs hattında ise sabah 06.00 ile 09.00 ve 16.00 ile 20.00 saatleri arasında seferler sürdürülecek.
  • Şehir hatları vapurlarının ise sabah ve akşam belirlenen saatlerde seferlerine devam edeceği öğrenildi.

Bursa

Bursa Büyükşehir Belediyesine ait Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliğinin (BURULAŞ) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, iki günlük yasak nedeniyle otobüs seferlerinin de kısmi olarak uygulanacağı açıklandı.

Sokağa çıkma yasağından istisna tutulan meslek gruplarındaki vatandaşlar için otobüs seferleri hizmet verecek.

Kocaeli

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de yasak nedeniyle otobüsler ve Akçaray tramvayının, çalışma zorunluluğu bulunan sağlık çalışanları, güvenlik güçleri gibi meslek grubundakilere ücretsiz olarak hizmet edeceğini açıkladı.

Çalışma saatleri ise sabah 07.00-09.00 ile akşam 17.00-19.00 olarak belirlendi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >