Walmart, TikTok satın alması konusunda Microsoft ile işbirliği yapıyor

TikTok
TikTok

TikTok satın alması konusunda sürpriz gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak Walmart, bu konuda Microsoft ile birlikte çalıştıklarını doğruladı.

Kaynaklar, uygulamanın ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda operasyonlarının 20 milyar dolar ila 30 milyar dolar aralığında bir anlaşmayla satın almaya yakın olduğunu söylüyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın TikTok'u yasaklama tehdidi ardından satın alma konusunda gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Satın almada ismi geçen şirketler arasında Microsoft ve Oracle var.

Microsoft, TikTok satın almasında Walmart ile işbirliği yapabilir.

Hatta Microsoft son olarak bu noktada kendine bir iş ortağı da bulmuş gibi görünüyor: Walmart, TikTok için Microsoft ile birlikte çalıştığını doğruladı. Kaynaklar, uygulamanın ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda operasyonlarını 20 milyar ila 30 milyar dolar aralığında olması muhtemel bir anlaşmayla satılmasına yaklaştığını söylüyor.

Walmart, TikTok satın almasında Microsoft ile işbirliği yaptığını doğruluyor.
Walmart, TikTok satın almasında Microsoft ile işbirliği yaptığını doğruluyor.

Açıklamanın yapılmasıyla birlikte Walmart hisseleri 52 günün en yüksek değerine yani 139.35 dolara kadar ulaştı.

Bu durum da şirketin piyasa değerinin 387 milyar dolara çıkmasını sağladı.

Kaynaklar, TikTok'un Pekin merkezli ana şirketi ByteDance'ın ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda operasyonlarını az önce de bahsettiğimiz gibi 20 milyar ila 30 milyar dolar aralığında olması muhtemel bir anlaşmaya yakın olduğunu belirtiyor.

Walmart'ın TikTok e-ticaret ve reklam entegrasyonu konusunda yaptığı açıklama ise şu şekilde:

    Bu pazarlardaki kullanıcılar için açık bir fayda sağlayacak. Microsoft ile ortaklaşa bu tip bir çalışmanın üçüncü taraf pazarları ve reklamcılık işlerini büyütmemiz için önemli bir yol sağlayabileceğine inanıyoruz. Walmart ve Microsoft ortaklığının, ABD Hükümeti'ndeki endişeleri ortadan kaldıracağı ve iki şirket için de beklentilerin karşılanacağından eminiz.

Donald Trump'ın verdiği süre dolmaya devam ederken TikTok geçtiğimiz hafta bu yasak tehdidi nedeniyle ABD Hükümeti'ne de dava açmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >