WhatsApp'a sonunda "gönderilen mesajları geri al" özelliği geliyor!

WhatsApp
WhatsApp

WhatsApp kullanıcılarının uzunca bir süredir merakla beklediği "yanlışlıkla atılan mesajları geri alma özelliği" yakın zamanda hem Android hem de iPhone'lar için aktif hale geliyor.

Her gün milyarlarca mesajın gönderildiği WhatsApp uygulaması, zaman zaman yanlış kişiye iletilen mesajlar sebebiyle kullanıcıların canını sıkabiliyor. Üstelik düşünmeden yazılan herhangi bir cümle sebebiyle kullanıcılar birkaç saniye içinde pişman olabiliyor. İşte bu tür durumlara özel olarak WhatsApp'ın uzunca bir süredir üzerinde çalıştığı bir özellik var: Mesajları geri alma!

Ekran görüntüsü ortaya çıkan bu özellik, az önce de bahsedildiği üzere temelde yanlışlıkla gönderilen mesajların kısa süre içinde geri alınmasını sağlıyor. Bu geri alma işlemini gerçekleştirmek için öncelikle yanlış gönderilen mesajın seçilmesi gerekiyor; daha sonrasında gönderinin iptal edilmesi durumunda mesaj karşı tarafa iletilmiyor.

WhatsApp'ın hem Android hem de iOS mobil uygulamaları için tasarlanan bu özellik, hatayla gönderilen mesajların kullanıcılar tarafından kısa süre içinde karşı taraf okumadan geri alınmasını sağlıyor.
WhatsApp'ın hem Android hem de iOS mobil uygulamaları için tasarlanan bu özellik, hatayla gönderilen mesajların kullanıcılar tarafından kısa süre içinde karşı taraf okumadan geri alınmasını sağlıyor.

Şimdilik detayları bilinmese de bu sistemin belirli bir zamanlamaya göre gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Yani bu işlemin gerçekleştirilebilmesi için karşı tarafın mesajı görmemesi ve mesajıgönderenkişinin de hızlı olması şart. Mesaj seçildiğinde kullanıcıların karşısına iki farklı seçenek çıkacağı da söyleniyor. Bunlardan biri mesajın gönderim aşamasında iptal edilip edilmeyeceği; diğeri ise mesaj okunsabile silinip silinmeyeceği... Şu anda tüm testlerin gerçekleştirildiği ve sistemin yakın zamanda hayata geçirileceği tahmin ediliyor. Yani yakın zamanda hem Android hem de iOS'ta WhatsApp'a mesajları geri alma özelliği geliyor.

Not: Kapak fotoğrafı wikiHow'a aittir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >