Yerli otomobilden bir yeni fotoğraf daha: 'Lale' detayı dikkat çekti

Yerli otomobilden yeni detay
Yerli otomobilden yeni detay

Yerli otomobil için gerim sayım sürerken saatler 14:30'u gösterdi ve yeni bir detay daha belli oldu. Geçtiğimiz günlerde önce far sonra ayna detayı paylaşılmıştı bugün radyatör ızgaraları, ön tamponu belli oldu. Izgaralarda yer alan lale detayı dikkat çekti. TOGG yerli otomobilin yeni fotoğrafında #DoğumYeriİstanbul ifadesini kullandı.

TOGG her gün 14:30'da yerli otomobil ile ilgili yeni bir detay paylaşacağını duyurmuştu. Bugün paylaşılan fotoğrafta #TürkiyeninOtomobili derken çok ciddiydik!İlhamı sensin…notunu düşerek #DoğumYeriİstanbul #YeniliğeYolculuk #TOGG hashtagleri kullanıldı.

Yerli otomobildeki lale detayı dikkat çekti
Yerli otomobildeki lale detayı dikkat çekti

Twitter üzerinden paylaşılan fotoğraflarda yerli otomobilin bugün ön tampon ve ızgara görüntüsü yayınlandı. Izgaralarda yer alan lale figürleri
dikkat çekti.

Yerli otomobilin yeni fotoğrafının ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Twitter'dan lale emojisi paylaşımı yaptı.

  • Lalenin Türkler İçin Önemi

    Tarihimizde lâle, bahçelerimizin ve sanat eserlerimizin en güzel ziyneti olarak yerini almıştır. Türkler bahçelerinde lâle yetiştirmişler ve çeşitli yerlere bu çok sevdikleri çiçeği nakşetmişlerdir. Sert Asya kışlarının ardından karların altından fışkıran lâle, Türkler için hayat ve bereket ifade eden bir simge halini almış ve baharın müjdecisi olmuştur.

Yerli otomobil son teknoloji olacak

Yerli otomobilin elektrikli ve otonom sürüşe elverişli olması bekleniyor. 2022 yılında ise seri üretime geçilmesi planlanıyor.

Yerli otomobilde daha önce hangi detaylar belli olmuştu?

İlk gün far tasarımı Twitter'dan yayınlanmış, ertesinde ise A sütunu, aynaları ve tavan çıtaları gösterilmişti.

İlk fotoğrafı Varank paylaşmıştı

Yerli otomobile ilişkin ilk fotoğrafı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank paylaşmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Otomobili'nin ön gösteriminin 27 Aralık Cuma günü Gebze’de yapılacağını açıklamıştı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >