KOSGEB destekli iş fikirleri

KOSGEB tarafından desteklenen iş fikirlerini sizler için derledik.
KOSGEB tarafından desteklenen iş fikirlerini sizler için derledik.

KOSGEB tarafından desteklenen iş fikirlerini sizler için hazırladık. Yeni bir iş deneyimi yaşamak istiyor ve sermaye konusunda endişeleriniz varsa KOSGEB tarafından desteklenen sektörleri inceleyebilirsiniz.

İÇİNDEKİLER

KOSGEB desteği ile yeni bir girişim yapmak için, KOSGEB’in desteklediği sektörlerden birinde yer almak gerekmektedir. KOSGEB iş fikirleri, destek alınabildiği durumlarda herhangi bir sermayeye gerek olmadan gerçekleştirilebilmektedir.

Restoran açmak

Restoran açmak isteyen kişiler, KOSGEB kredilerinden ve hibelerinden destek alabilmektedirler. Bu işi yapmak isteyen kişiler, bir dükkân kiralayıp bütün eksikleri tamamladıktan sonra, KOSGEB desteği almaya hak kazandıklarında tüm masrafların fatura dökümlerini götürerek maddi karşılığını alabilmektedirler.

Kafe açmak

Kafe açmak da tıpkı restoranlarda olduğu gibi işlem görmektedir. KOGEB desteklerinden yararlanmak isteyen kişilerin, a.mak istedikleri iş yeri hakkında ayrıntılı bir iş planı hazırlamaları ve tahmini kazanç hedefleriyle birlikte KOSGEB birimlerine başvurmaları gerekmektedir.

İlginizi çekebilir: Türkiye'de olmayan iş fikirleri

Aktar açmak

KOSGEB iş fikirleri arasında, baharatçı ya da aktar gibi yerlerin desteklenmesi de bulunmaktadır. Unutulan işlerin yapılmasını ve küçük çaplı işletmelerin ayakta kalmasını destekleyen KOSGEB, baharatçı açmak isteyen kişilere de talep edilen şartları sağlamaları durumunda destek olmaktadır.

Oto yıkama servisi açmak

Otu yıkama merkezleri de KOSGEB kredilerinden yararlanabilen sektörlerin içinde bulunmaktadır. Otomobil sahibi olan kişilerin sayısı arttıkça, bu merkezlere olan ihtiyaç da artmaktadır. Bu nedenle, uygun bir lokasyon üzerinde oto yıkama merkezi açmak, kazançlı bir iş olabilir.

Organik satış dükkanı açmak

Organik beslenmenin hız kazandığı yeme içme sektörü içinde, organik üretim yapan kişilerin mallarını satabilecekleri alanlara ihtiyaç duyulmaktadır.

Bazı şehirlerde kurulan organik gıda pazarları bu ihtiyacı karşılamaya çalışsa da diğer marketler gibi sürekli hizmet verebilecek bir noktanın olması hem üretici hem de tüketiciler açısından daha avantajlı olabilir. Üreticilere aracı olabilecek bir organik gıda dükkanının açılması, türünün çok örneği bulunmadığı için, sağlıklı beslenen kişiler için bir çekim merkezi oluşturabilir. Organik gıda dükkanları da KOSGEB desteklerinden faydalanabilen sektörler içinde yer almaktadır.

Hediyelik eşya dükkânı

Her türden hediyelik eşyanın satışının yapılabileceği dükkanların açılması için KOSGEB desteklerinden yararlanılabilir. Diğer sektörlerde de olduğu gibi, dükkânı açan kişi kadınsa %10 ve üzerinde daha fazla kredi ya da hibe kullanımına sahip olabilmektedir.

Aynı avantaj, şehit ve gazi yakını kimseler için de sağlanmaktadır. Bu mağazaların açılması için de KOSGEB birimlerine başvuru yapılmalı ve girişimci eğitimi gibi şartların yerine getirilmesi gerekmektedir.

Tekstil

Kıyafet satışının yapıldığı tekstil mağazaları da KOSGEB desteklerinden yararlanabilen noktalardan biridir. Türkiye’de İnşaat sektöründen sonra gelen ana sektörlerden biri olan tekstil sektörü, verilen kredi ve hibelerle yaşatılmaya çalışılmaktadır. Bu mağazaların içinde, butik ve ayakkabı dükkânı gibi satış alanları yer almaktadır.

Önerilen içerik: Az sermayeli iş fikirleri

Bilgisayar hastanesi

Bilgisayar tamiri için açılan bilgisayar hastaneleri de KOGEB desteklerinden yararlanılan alanlardan biridir. Bilgisayar tamirinden anlayan ve elektronik konusunda uzmanlaşmış olan kişiler için uygun bir iş kolu olan alanda, bilgisayar tamiri ya da format gibi işlemler yapılabilmektedir.

Medikal

Sağlık malzemelerinin satışı için açılabilecek medikal dükkanlar, sağlık sektöründe ihtiyacın hiç azalmamasından kaynaklı olarak, büyük kazanç sağlanan alanlardan biridir. Yüksek sermaye gerektiren bu alana satış yapmak için harcanan paralar, KOSGEB destekleriyle karşılanabilmektedir. Getirisi fazla olan sektör, harcanan sermayeyi kısa bir süre içinde çıkarabilecek kadar kazançlıdır.

Erkek berberi

Neredeyse her mahallede bir tane bulunan erkek berberi, kendi müşterilerine sahip olduğu ve bu müşterileri elinde tutabildiği zaman oldukça kazançlı olan alanlardan biridir. KOSGEB iş fikirleri arasında bulunan berber, KOSGEB kredi ve hibelerinden yararlanılarak açılabilmektedir. Erkek berberinin açılabilmesi için, dükkânı açacak kişilerin mesleki yeterlilik belgelerinin bulunması talep edilmektedir.