Türkiye'de olmayan iş fikirleri

Türkiye'de pek yaygın olmayan iş fikirlerini sizler için derledik.
Türkiye'de pek yaygın olmayan iş fikirlerini sizler için derledik.

Yurt dışında popüler olmasına rağmen Türkiye'de henüz olmayan veya beklenen ilgiyi göremeyen iş fikirlerini sizler için derledik. Yeni bir işe başlamak istiyor ve farklı bir meslek istiyorsanız bu içerikleri inceleyebilirsiniz.

İÇİNDEKİLER

Türkiye’de turizm ve inşaat gibi sektörlerin oldukça gelişkin olması ve meslek gruplarının bu sektörler arasında şekillenmesi, bazı sektörlerin kendisine yatırımcı bulamamasına neden olabilmektedir. Yatırımcı olmaması demek, Türkiye’de olmayan iş fikirleri açısından alan bulunamaması anlamına da gelmektedir.

Hayvan kiralama

Dünyanın pek çok ülkesinde, insanların diledikleri zaman hayvan kiralayabilecekleri hizmet alanları bulunmaktadır. Örnek vermek gerekirse, yaz aylarında yazlık evine gidecek olan ve bu süre içinde taze süt içmek ve doğal yumurta yemek isteyen kişiler, inek ve tavuk kiralama hizmetlerinden yararlanabiliyorlar. Hizmet süresi bittiğinde, hayvanlar iade ediliyor.

İlginizi çekebilir: Köyde para kazanabileceğiniz iş fikirleri

Antika tamiri

Türkiye’de kişilerin maddi ve manevi olarak değer verdikleri antika eşyaların yenilenmesi işlemi için herhangi bir hizmet bulunmamaktadır. Bu hizmet içerisinde paslanmış eşyaların ya da yıpranmış çok eski kitapların temizlenerek tamir edilmesi bulunmaktadır.

Sosyal medya platformları

Türkiye’de geliştirilen ve kullanıcılar arasında popüler olan bir sosyal medya platformu bulunmuyor. Dünyanın diğer ülkelerinde, kendi ülkelerinde yaşayan kişilerin kullanımı için geliştirilen sosyal medya platformları içinde, popüler olarak dünyanın her yerinde kullanılan platformlar da mevcut.

Gizem dükkanları

Türkiye’de olmayan iş fikirleri arasında, gizem dükkanları da bulunuyor. Gizem dükkanları, özellikle hediye seçmek ve sürpriz yapmamak konusunda kendine güvenmeyen ve yeni fikirlere açık olan kişiler için ideal bir seçim oluşturuyor. Gizem dükkanlarından sipariş edilen gizem kutuları, sipariş eden kişinin bile içinde ne olduğunu bilmediği hediye seçenekleri bulunduruyor.

İlginizi çekebilir: Birbirinden ilginç iş fikirleri

Karizma eğitimi

Karizma ve kendine güvenme eğitimi, özellikle Avrupa ülkelerinde, okulundan yeni mezun olmuş ve iş hayatına atılmaya hazırlanan gençler arasında tercih ediliyor. Eğitimi alan kişilere, bir topluluğu, iş vereni ya da müşteriyi nasıl etkileyebilecekleri anlatılıyor. Bu eğitimler, seçim zamanlarında etkileyici bir duruş sergilemek isteyen politikacılar tarafından da tercih ediliyor. Türkiye’de bu eğitim, şirketler tarafından değil, bu konuya özel ilgi duyan bazı danışmanlar tarafından sağlanabiliyor.

Sürdürülebilirlik danışmanlığı

Bir işin, yüksek performanslı bir şekilde devam etmesini sağlayan Sürdürülebilirlik danışmanlığı, aynı zamanda yapılan işlerin çevreci bir çerçevede devam etmesini amaçlıyor. Küçük işletmelerden büyük firmalara kadar pek çok iş alanında tercih edilen bu danışmanlık, sıfır atık mutfak gibi modellerin yerleşmesini ve bir iş etiği olarak alışkanlık haline gelmesini sağlamayı hedefliyor.

Seyahat programcılığı

Türkiye’de yurtiçi ya da yurtdışı seyahat planı yapmak için bir acenteden ya da tur programından herhangi birini satın almak ve o programa dahil olmak gerekiyor. Ancak bu durum, kişilerin her zaman istedikleri gibi tatil yapamamasına neden olabiliyor.

Seyahat programcılığı, kişilerin ziyaret etmek istedikleri yerleri, beğenilerini, keyif aldıkları aktiviteleri ve hangi sanat akımından etkilendikleri bilgisini bile edindikten sonra, o kişiler için en iyi tatil rotasının belirlenmesini içeriyor. Yapılan tatil planlarının içinde, kişilerin hangi restoranda ne yiyebileceklerine kadar her seçenek listeleniyor ve tatil yapmak isteyen kişiye herhangi bir tur satılmadan sadece tatil planı satılmasını sağlıyor.

İlginizi çekebilir: Sermayesiz iş fikirleri

Çamaşır hizmetleri

Özellikle Avrupa ülkelerinde bulunan evlerin pek çoğunda çamaşır makinesi yer almıyor. Eşyalı kiralanan evlerde bile, evlerin su borusu ve mimarı tasarımı izin vermediği için çamaşır makinesi koymak için uygun yer bulunmuyor. Bunun için, Avrupa’da bulunan pek çok apartmanın bodrum katında, apartmanda yaşayan kişilerin ortak bir şekilde kullanabilecekleri çamaşır ve kurutma makineleri bulunuyor.

Türkiye’de olmayan iş fikirleri arasında bulunan çamaşır hizmetleri, bazı öğrenci şehirlerinde kuru temizleme yapan yerler tarafından sağlanabiliyor. Ancak Türkiye’de, Avrupa ve ABD şehirlerinde olduğu gibi, kişilerin para atarak çalıştırabilecekleri çamaşır yıkama sistemleri bulunmuyor.