1. gün iftar menüsü: İlk güne yakışır lezzetler, mantarlı naneli pilav ve incik haşlama

İlk gün iftar menüsü
İlk gün iftar menüsü

Her yıl heyecanla beklediğimiz o gün geldi çattı! Geçen senelerde olduğu gibi bu sene de duamız Ramazan'ın tüm İslâm alemine sağlık, mutluluk ve afiyet getirmesi, sabrı ve şefkati öğretmesi... O halde Lokmacığınızın ilk gün iftar menüsü ile mutfaklarınızın yolunu tutma vakti gelmiştir!

İÇİNDEKİLER

Semizotu çorbası

Semizotu çorbası tarifi ile midenizi rahatlatarak ilk güne hafif bir başlangıçla merhaba diyebilirsiniz. İftar menülerinde semizotu severlerin favorisi olacak semizotu çorbası tarifi sitemizde sizlerle. Afiyet olsun.

Mantarlı naneli pilav ve incik haşlama

Kuzu eti ile nanenin muhteşem uyumu bu tarifte! Mantarlı naneli pilav üzerine yavaş yavaş pişmiş incik etini ekledik çok doyurucu ve lezzetli bir ikili yakaladık.

Közlenmiş kapya biberli meze

Ramazan için meze tarifleri köşemizde közlenmiş kapya biberli meze var! Tulum peyniri ve kapya biberin harika uyumu ile ramazan sofralarına yakışır bir meze hazırladık. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Çıtır kadayıflı muhallebi

İlk gün menümüzde yapabileceğimiz en hafif tatlıyı yaptık ve muhallebi ile çıtır kadayıfı birleştirdik. 15 dakikada hazırlayabileceğiniz kurtarıcı çıtır kadayıflı muhallebiyi denemeyen kalmasın.