11.gün iftar menüsü

11.gün iftar menüsü
11.gün iftar menüsü

"İftara ne pişirsem" diye düşünmeden Lokma'ya bakan herkese 11. günden merhaba. Bugün menümüze ülkemizin mozaiğini taşıyalım dedik ve çorbayı Anadolu'dan, ana yemeği Hatay'dan, tatlıyı ise Trabzon'dan ekledik. Her lokmada diyar diyar gezme garantili bu menümüz, iftara misafir varsa mutlaka denenmeli!

Yayla çorbası

Anadolu'nun klasik çorbaları arasında yer alan yayla çorbası, hepimizin çocukluğunda güzel bir yere sahip. Bu yüzden hem eskilere gidelim hem de içtikçe içimiz ısınsın diye iftarımızı yayla çorbasıyla açmaya karar verdik. Yoğurdu kesilmeden yapılan yayla çorbası tarifini ise hemen aşağıya eklemeyi unutmadık.

Arap tava

İftara "misafirlere hem et yapayım, hem pratik olsun hem de göz doyursun." diyenlerin seveceği o tarif Arap tava. Sebzelerin ve kıymanın birleşimiyle lezzeti iki tabak yedirtecek olan bu ana yemek bizim için menünün yıldızı.

Karamelize soğan mezesi

Arap tavanın olduğu bir iftar menüsünde soğan olmazsa olmaz dedik ancak soğanı biraz daha lezzetli hale getirdik. Karamelize olduğu için rahatsız etmeyecek olan soğan mezesinin tarifini merak edenleri böyle alalım.

Hamsiköy sütlacı

İçerisinde nişasta yer almadığı için yapımı cesaret isteyen Hamsiköy sütlacı, mutfakta hünerlerini kanıtlamak isteyenler için fırsat. Ancak aramızda kalsın vereceğimiz püf noktalar sayesinde hazır almadığınıza inandırmanız biraz zor olacak!