12.Gün iftar menüsü: Bayılacağınız tat, imam bayıldı

​12.Gün iftar menüsü: Bayılacağınız tat, imam bayıldı
​12.Gün iftar menüsü: Bayılacağınız tat, imam bayıldı

Klasik bir iftar menüsüyle karşınızdayız bu akşam. Geleneksel tatların her zaman yeri ayrıdır. Bu güzel lezzetleri birbirine en çok yakışan pratik yemek tarifleri ile güzel bir kombinasyon oluşturularak hem hazırlık aşamasında hem de yemek aşamasında çok zorlanmadan keyifli vakit geçirebilirsiniz. Çorbamız, ana yemeğimiz, sürpriz lezzetler ve tatlıyla birlikte bu akşamın menüsüne çorbayla giriş yapıyoruz.

Düğün çorbası nasıl yapılır?

Anadolu’nun yöresel lezzeti düğün çorbası yurdun her tarafında yaygın olarak tüketilmektedir. Bu akşam ramazan sofralarında biraz zahmetli ancak o zahmete değecek lezzette bir tat ortaya çıkıyor. İster tavuk etinden ister kıymadan ve isterseniz de nohut seçenekleriyle hazırlamak mümkün. Besin değeri oldukça yüksek, besleyici ve doyurucudur. Ana yemek yerine bile tercih edilebilecek değerde bu lezzetin tarifinde sizin için her şeyi derledik.

Ana yemek tariflerinde imam bayıldı

Patlıcan her mutfağın gözdesi olarak ramazan ayında da karşımıza çıkıyor. Patlıcan yemeği tarifinde bugün imam bayıldı mutfağımızı şenlendiriyor. Yaz aylarının kurtarıcı patlıcanı birçok farklı türde pişirmek mümkün. Sebzeli olarak hazırlanan ve düşük maliyetli olmasının yanı sıra tadıyla da herkesi kendine hayran bırakan bu güzel yemeğin tarifini adım adım sitemizde bulabilirsiniz.

Pratik Lezzetiyle Cevizli Erişte

Patlıcan yemeğinin yanına Asya mutfağının en gözde lezzetlerinden herkesin de damak tadına uygun erişteyi, cevizle harmanlayarak harika bir tat ortaya çıkarıyoruz. Oldukça pratik ve hızlı hazırlanabilen bu tarif her yemeğin yanına yakışıyor.

Pratik şeker pare tarifi

Sofraların olmazsa olmazı tatlı ile son yemeğimize geliyoruz. Şerbetiyle tüm tatlı ihtiyacımızı karşılayacak, şekeri ile enerji verecek bu tatlı da en pratik tarifi sizin için püf noktaları ile yazımıza aldık. İrmiğin karşı konulmaz lezzeti ile tam kıvamında bu tatlı için hemen tarif bırakıyoruz!