12. gün iftar menüsü

​12. gün iftar menüsü
​12. gün iftar menüsü

Bugün ülkemizin en güzel lokasyonlarından biri olan Karadeniz'e gidiyoruz. Tıpkı Karadeniz gibi yeşili bol olan bu menümüzün bugün iki yıldızı var. Karadenizliler için yeri hep ayrı olan karalahana çorbası ve Sinop mantısı. Hadi "iftara ne pişirsem" diye düşünmeyi bırakın ve mantının hamurunu yoğurmaya başlayın!

Karalahana çorbası

Karadenizliler için yeri hep ayrı olan ve çorba denildiğinde akla ilk gelen o yemek karalahana çorbası. Karadeniz'de kime gitseniz aynı lezzeti bulacağınız bu çorbanın tüm püf noktaları bizden, yapması sizden!

Sinop mantısı

Bir kaşıkla nasıl mutlu olunur? Sorusunun cevabını bulabileceğiniz Sinop mantısı, üzerine ceviz dökülerek servis ediliyor. İncecik hamurunun içine baharatlı kıymalı harç koyulduktan sonra orta boyutlarda üçgen şeklinde katlanan bu mantı, tabağın dibini sıyırttıracak cinsten!

Cevizli pancar salatası

İftara klasik salata tarifi yapmak istemeyenler için ezber bozduran bir önerimiz var cevizli pancar salatası. Pratik ama davet sofralarında farklılık yaratacak cevizli pancar salatası tarifimiz için sizi böyle alalım.

Pastane şekerparesi

Pastanelerden aldığımız şekerparelerin sırrını bulduk! Artık "neden benim şekerparem pastaneden aldıklarım gibi olmuyor?" diye düşünmeye son! Şerbetli tatlıların en klasiği şekerpare tarifi bizden, yapması sizden.