12.gün iftar menüsü

12.gün iftar menüsü
12.gün iftar menüsü

Bu pazartesi, 12.gün iftar menümüzle herkesi okul yıllarına döndürüyoruz. Bu menüde okul yemekhanelerinin olmazsa olmazı mercimek çorbasından tutun da, yemekhane tatlısı supangleye kadar sizi okul yıllarınıza döndürecek tüm tarifler mevcut. Bugün iftara ne yapsak? Diye düşünenler Lokma ile geçmişe yolculuğa hazır mı?

İÇİNDEKİLER

Sarı mercimek çorbası

Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan, sıcak yaz günlerinde midelerimizi yumuşatan mercimek çorbasını bu defa sarı mercimekten yapıyoruz! Nişasta açısından zengin ve kabuksuz bir mercimek çeşidi olan sarı mercimek ile farklı bir mercimek çorbası denemeye var mısınız?

Bezelye yemeği

İftar sofralarında sebze yemeklerine yer vermeyi unutanları bu alışkanlıklarından vazgeçirecek bir tarifle biz geldik. Yemekhane menülerinin olmazsa olmazı bugünkü iftar menümüzün yıldızı.

Cacık

Akşam yemeklerinde sıvı ihtiyacını gazlı içecekler yerine ev yapımı ayranlar, cacıklar, şerbetler, meyve suları vb. şeyler tüketmeye özen göstermemiz ramazanda çok daha önemli.

Supangle

Sütlü tatlı tarifleri söz konusu oldu mu tercihini her daim bol çikolatalı tatlılardan yana yapanlar buraya! Çikolatalı tatlıların en sevilenlerinden biri olan supangle tarifi bu iftar Lokmacığınızdan!