14.gün iftar menüsü

​14.gün iftar menüsü
​14.gün iftar menüsü

Ramazanı yarıladık ve artık oruca alıştığımız için "iftara ne pişirsem" düşüncesi bile yavaştan azalmaya başladı. Bugünkü iftar menümüz bizim için her ramazanda klasikleşmiş kaşarlı tavuk güveç, fırında makarna, yoğurtlu köz patlıcan mezesi ve hibiskus şerbetinden oluşuyor. Yapması pratik yemeklerden oluşan 14. gün menümüz, ailecek mutfakta olmayı sevenlerin hoşuna gidecek. Hadi herkes yapacağı tarifi seçsin ve mutfağın yolunu tutsun!

Kaşarlı tavuk güveç

Tavuğu her haliyle yemeyi sevsek de bizim için en lezzetli hali güveçte kaşarla yapılması. Hem pratik hem lezzetli olunca kendisi ramazanda mutlaka yaptığımız tarifler arasında. Kaşarlı tavuk güveç nasıl yapılır? merak edenleri tarif için böyle alalım!

Fırında makarna

Hem doyurucu hem lezzetli hem de davet sofralarına yakışan fırında makarna, sofrada nasıl bittiğini anlamadığımız yemeklerden biri. Fırında makarna tarifimiz sayesinde siz de yiyenin bir tabak daha istediğine şahit olabilirsiniz.

Yoğurtlu köz patlıcan mezesi

Muhteşem ikili olarak gördüğümüz yoğurt ve köz patlıcan birleşince ana yemeği unutturacak bir lezzete dönüşüyor. İftarda salata yerine farklı tarifler arıyorsanız o zaman bu mezeye kesinlikle şans vermelisiniz.

Hibikus şerbeti

Böyle lezzetli bir menüye Osmanlı'nın en sevilen şifa dolu şerbeti hibiskusu tercih ettik. Günün tüm susuzluğunu alırken sindirime de yardımcı olacak bu içecek, bir sürahi bitirme garantili!