15.gün iftar menüsü

​15.gün iftar menüsü
​15.gün iftar menüsü

15 gün boyunca olduğu gibi bugün de "iftara ne pişirsem" diye düşünenler için harika bir menü hazırladık. Hem sebzenin hem etin olduğu bu menüde bizim yıldızımız, iftar sonrası çayınıza eşlik edecek bal kabaklı muhallebi. Pazartesi sendromuyla beraber gün boyu yaşadığınız açlığa iyi gelecek bu menüyü mutlaka denemelisiniz.

Terbiyeli sebze çorbası

Evde azar azar kalmış sebzeleri değerlendirebileceğiniz bu çorba, lezzetiyle sizi ve yiyen herkesi çok şaşırtacak. Bu havada içinizi ısıtacak içtikçe size mutluluk verecek 'terbiyeli sebze çorbası nasıl yapılır?' merak ediyorsan tarifi yine Lokmacığında!

Kekikli tavuk sote

"İftara lezzetli bir ana yemek yapayım ama çok da uğraştırmasın yoruldum Lokmacığım." diyorsanız o zaman kekikli tavuk sote tam size göre! Sofraların klasik lezzeti tavuk, kekikle buluşunca ortaya enfes bir ana yemek çıktı büyük küçük herkes bayılacak bizden demesi!

Tel şehriyeli kuskus

Her gün pilav yemek olmaz dedik ve en sevdiğimiz makarna türü olan kuskusu tel şehriye ile birleştirdik. Kekikli tavuk soteyle de uyumuna bayıldığımız kuskusun tüm püf noktaları ise bizde!

Zeytinyağlı pırasa

Hazır pırasa zamanı geçmemişken iftara biraz vitaminli bir yemek yapalım dedik. Kabul iftar sofralarında pırasa görmeye pek alışkın değilsiniz ancak biz çok yakıştırdık. Zeytinyağlı pırasa tarifimiz ise pırasa sevmeyenlerin bile hoşuna gidecek.

Kupta bal kabaklı muhallebi

Tezgahlarda kalan son bal kabaklarının keyfini çıkaralım dedik ve kupta bal kabaklı muhallebi yaptık. İftar sonrasında hafif tatlı arayanların bayılacağı bu tarifin hazırlanma süresi ise sadece 10 dakika! Bal kabağı püresi, muhallebi ve bisküvi uyumunu unutamayacaksınız.