18. gün iftar menüsü

18. gün iftar menüsü
18. gün iftar menüsü

Her gün olduğu gibi bugün de "iftara ne yapsam?" telaşında olanların imdadına yetiştik! Çorbadan tatlısına kadar hem zevkle hazırlayacağınız hem de zevkle yiyeceğiniz bu menü, çok yorulmadan da ortaya muhteşem lezzetlerin çıkacağının ispatı. O zaman malzemeler hazırsa akşama herkesi şaşırtmak için mutfağın yolunu tutalım.

Yayla çorbası

Anadolu'da en sık yapılan çorbalardan biri olan yayla çorbası, yoğurdun ve pirincin birleşmesiyle ortaya çıkabilecek en iyi lezzet. Kolay gibi görünen bu çorbanın en dikkat edilmesi gereken noktası ise kesilmemesi. Kesilmemesi için tüm püf noktalar ise bizde!

Patates oturtma

"İftara hem lezzetli hem de pratik bir yemek olsun Lokmacığım." diyorsanız o zaman bu akşama patates oturmayı denemelisiniz. Büyük küçük herkesin bayılarak yiyeceği bu yemeği herkes ikinci kez isteyeceği ise su götürmeyen bir gerçek!

Salçalı bulgur pilavı

Hem pratik hem de ekonomik olduğu için mutfaklarımızda sık sık yaptığımız bulgur pilavı bugün salçayla buluştu. Salçalı bulgur pilavının nasıl yapıldığını merak ediyorsanız sizi böyle alalım.

Yeşil elmalı kereviz salatası

Kalabalık sofralara yeşil salata yapmak yerine meze yapmayı çok seviyoruz. En sevdiğimiz mezeler arasında ise mayhoş tadıyla yeşil elmalı kereviz salatası yer alıyor. Hem lezzetli hem de sağlıklı bu salata sizin de favoriniz olacak bizden demesi.

İki renkli muhallebi

Önce gözlere sonra midelere şölen yaşatacak iki renkli muhallebi, iftara yarım saat kala yapabileceğiniz tatlılar arasında. Oruçluyken canı hem çikolatalı hem de sütlü muhallebi çekenlerin karar vermesine gerek kalmadan yiyeceği bu tatlıya kimse hayır diyemeyecek!