19.gün iftar menüsü

​19.gün iftar menüsü
​19.gün iftar menüsü

Çoğu gitti azı kaldı dediğimiz şu günlerde büyük küçük herkesin damak zevkine uygun bir menü hazırladık. Kremalı mantar çorbası, patates püreli köfte, domatesli pilav ve fındıkparenin yer aldığı bu menüde bizim favorimizi tahmin etmeniz zor olmayacaktır. Evet doğru bildiniz! Tavşankanı demlenmiş çayın yanına şerbetini çekmiş fındıkpare için akşamı zor ediyoruz.

Kremalı mantar çorbası

Mantarı her haliyle çok seviyoruz ama en sevdiğimiz hali çorbası. Hele bir de bu çorba kremalı ise beğenmememiz imkansız gibi bir şey. Hadi mantarları hazırlayın akşama güzel bir başlangıç yapıyoruz!

Patates püreli köfte

Köfteye kim hayır diyebilir? Hele bir de bu köftenin alt tabanında patates püresi varsa lezzetin ikiye katlandığı su götürmeyen bir gerçek. Patates püreli köfte nasıl yapılır? diyenleri böyle alalım.

Domatesli pilav

Ramazan boyunca hemen hemen her gün ya pirinç pilavı ya da bulgur pilavı yapıyoruz. Ancak bugünkü pilavımız dümdüz bir pilav değil, domatesli. Minik bir dokunuşla lezzetine lezzet kattığımız domatesli pilav tarifimizi denemeye var mısınız?

Fındıkpare

Tüm gün yaşanılan o yorgunluğu tatlıdan başka ne geçirebilir ki? Tüm gün hayalini kurduğumuz çay saatine bugün eşlik eden tatlı fındıkpare. Hadi kolları sıvayın ve tatlının hamurunu yoğurmaya başlayın!