2. gün iftar menüsü

2. gün iftar menüsü
2. gün iftar menüsü

İlk günün yorgunluğu üzerimizdeyken 2. güne hem pratik hem ekonomik hem de lezzetli bir tarif yakışır dedik. "İftara ne yapsam" derdinden kurtaracak bu menümüzde domates çorbasından tutun da mozaik pastaya kadar her şeyi sizin için düşündük. Ramazan boyunca her güne bir iftar menüsü fikri için Lokma'yı takip etmeyi unutmayın!

Domates çorbası

İftar soflarının olmazsa olmazı nedir? diye sorsak gelecek cevap hiç kuşkusuz çorba olurdu. Bu sene Ramazan geçmiş yıllara göre daha serin geçeceği için bizim de olmazsa olmazımız dumanı üzerine tüten çorbalarımız olacak. "Domates çorbası nasıl yapılır?" diye merak edenlere tüm püf noktalarıyla domates çorbamız sizlerle!

Tavuk köftesi

Tavuktan köfte mi olur? Dediğinizi duyar gibiyiz ama bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Ezber bozduran ve iftar sofralarına çok yakıştırdığımız tavuk köfte, kırmızı etten sıkılanlar için de güzel bir alternatif.

Patates püresi

Herkes tarafından sevilen ama kıvamını tutturmanın zor olduğu bir tarifle karşınızdayız. Pürüzsüz kıvamlı patates püremiz bugün sofralarımızda tavuk köftesine eşlik ediyor.

Kaşık salata

Salata tariflerinin yıldızı kaşık salatayla menümüze devam ediyoruz. Bereketli bir tarif olduğundan kalabalık sofralara çok yakıştırdığımız kaşık salatada dikkat etmeniz gereken nokta malzemelerin suyunun salmaması!

Mozaik pasta

Çocukken canımız pasta çektiği zamanlarda pratik şekilde yaptığımız mozaik pasta bugün 2. gün iftar menümüzün son yıldızı. Biraz geçmişe yolculuk yapmak isterseniz eğer mozaik pasta tarifimiz burada!