2 Michelin Yıldızlı tek türk: TURK - FATİH TUTAK

2 Michelin Yıldızlı tek türk: TURK - FATİH TUTAK
2 Michelin Yıldızlı tek türk: TURK - FATİH TUTAK

Mutfağın Oscar'ı olarak kabul edilen ve gastronomi dünyasında oldukça önemli bir yere sahip olan Michelin Rehberi'ne İstanbul'da eklendi... Yemekler hazırlanırken kullanılan malzemelerin kalitesi, hazırlanırken ve pişirilirken gösterilen ustalık, yaratıcılık, ödenen ücretin karşılığının alınması ve kalite standartlarındaki istikrar gibi birçok unsurun göz önünde bulundurularak verildiği Michelin Yıldızı'ndan 2 adet almayı başararak gastronomi dünyasında büyük sevinç yaratan Fatih Tutak'ın TURK'unu daha yakından tanıma vakti.

İÇİNDEKİLER

Michelin Rehberi İstanbul seçkilerinin açıklandığı gecede Mesut Aşkar'ın Neolokal'i aldığı 1 yıldızın yanında mutfakta sürdürülebilirlik açısından gösterdiği özen sayesinde yeşil yıldız da almaya hak kazanırken, Neolokal, Nicole, Araka ve Mikla'da birer yıldız alarak Türkiye'nin ilk Michelin Yıldızlı restoranları olmaya hak kazandı.

Liste ilk açıklandığı an TURK'u listede göremeyince üzülen gastronomi sevdalıların hüznü ise Fatih Tutak'ın Bomonti'de ilmek ilmek işlediği TURK'un iki yıldız aldığını duyunca yerini büyük bir sevince bıraktı.

Peki 1 yıldız ve 2 yıldız arasındaki o fark neydi? Bir restorana en fazla kaç Michelin Yıldızı verilebilir? Michelin Yıldızı kimler tarafından verilir? Gibi merak edilen tüm soruların cevapları burada.

Fatih Tutak - TURK

Bu coğrafyaya olan sevgisini menüsüne ve restoranının her bir köşesine işlemeyi başarmış Fatih Tutak; gelenekselden esinlendiği, sıfır atık felsefesini benimseyerek sürdürülebilirliğe önem verdiği, sunumda adeta misafirlerini büyülediği TURK'un 2 yıldız alması gastronomi dünyasıyla yakından ilgili kimseler için pek de sürpriz olmadı. İstanbul'un Michelin Rehberi'ne katılacağı haberleri yayılmaya başladığı andan itibaren en güçlü adaylar arasında gösterilen TURK'un standart 10 aşamalı bir menü üzerinden ilerleyerek her misafirine aynı deneyimi yaşatması da bizlere soracak olursanız apayrı bir hoşluk.

Fatih Tutak- TURK menü

TURK' un 10 aşamalı menüsü

turşu suyu, erik

odun fırında pide, tereyağı, Bitlis Hizan balı 2000 metre

TT midye dolma

yumurta, kapya biberi, isli Denizli yoğurdu

uskumru, Tire patlıcanı, Osetra havyarı, ebru

atalık domates, Kargı tulumu, Tokat vişnesi, incir yaprağı

Ege bebek kalamar, pilav, sarımsak

süt kuzusu, çiçek bamya, odun köfte, manda yoğurdu

süt kaymağı, Antep fıstığı, yufka

tatlı son