20.gün iftar menüsü

​20.gün iftar menüsü
​20.gün iftar menüsü

Bugün sahnede Tokat yemekleri var! Topulca çorbasından Tokat etli sarmaya kadar Tokat'ın lezzetlerini birleştirdiğimiz bu menümüzle mutfakta maharetleri sergileme zamanı. Hepimiz için tanıdık ama bir o kadarda farklı lezzetlerin olduğu bu menüyü vakit kaybetmeden hazırlamaya başlayalım.

Topulca çorbası

Nohut yemeğini andıran topulca çorbası, bizce tek başına bile yeterli. Hem doyurucu hem de lezzetli olan bu çorba, akşama misafir varsa denenmesi gerekenler arasında.

Tokat etli sarma

Tokat yemeklerinden bir menü oluştururuz da sarma eklemezsek olmaz dedik. Asma yaprağıyla meşhur olan bir şehrin sarmasının ne kadar lezzetli olacağını tahmin ediyorsunuzdur. Bu sebeple Tokatlılar sarmanın içini bildiğimiz tariflerden farklı yapıyor.

Pezük cacığı

Daha önce pezük turşunu duydunuz mu? Heh işte bu cacık da o turşu yapımında kullanılan pancar saplarından hazırlanıyor. İftar sofrasında yenilikleri deneyeme açıksanız o zaman bu tarifi denemelisiniz.

Kuru elma hoşafı

Her yemeği meşakkatli olan Tokat'ta masaya hazır içecek geldiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! Yazdan kurutulan elmalarla yapılan bu hoşaf, mide problemi yaşamanıza da engel oluyor.

Sultan tatlısı

Tatlının adı neden sultan tatlısı derseniz bunun sebebi ekibimizin demirbaşı Sultan ablanın tarifi olması. Yediğimiz ilk andan itibaren favorimiz olan ve kıyır kıyır ağızda dağılan bu tatlı artık sizin de favoriniz olacak.