21.Gün iftar menüsü: Eşsiz lezzet sebzeli etli pilav

​21.Gün iftar menüsü: Eşsiz lezzet sebzeli etli pilav
​21.Gün iftar menüsü: Eşsiz lezzet sebzeli etli pilav

Ramazanın son on gününe bugün itibariyle girmiş bulunuyoruz… Yavaş yavaş günler akıp giderken içimizi de bir hüzün kaplıyor. Huzurun bolca hissedildiği, oruç tutarak şifa bulduğumuz mübarek günleri artık uğurluyoruz. 20 gün boyunca birbirinden güzel yemek tariflerini sizler için tarifleriyle paylaşarak sofranıza misafir olmaya çalıştık. Son on günde de başlangıç olarak çorbalarımız, nefis ana yemeklerimiz ve pratik tatlı tariflerimizle yine sizlerleyiz. Şimdi yirmi birinci günün menüsü için hemen listemize bir göz atıyoruz.

Farklı bir lezzet bademli biberli mantar çorbası

Bu akşamın ilk lezzeti şefin seçiminden geliyor. Daha önce denemediyseniz kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarife mutlaka bir şans verin. Besin değeri oldukça yüksek ve küçükten büyüğe herkesin severek tükettiği mantar çorbasını biber ve bademle birleştirerek harika bir lezzet şöleni ortaya çıkarıyoruz. Hem görüntüsünü hem de tadını asla unutamaycağınız bademli biberli badem çorbasını hazırlamak için yirmi dakika yeterli. Evet çorbamız pişerken bizde ufaktan ana yemekte ne varmış bir göz atalım.

Bademli biberli mantar çorbası
Bademli biberli mantar çorbası

Sebzeli etli pilav tarifi

Yavaş yavaş yazın bize göz kırpmasıyla mevsimin en güzel sebzeleri dolapta yer almaya başlıyor. Bu akşam o sebzelerden bolca kullanarak sebzeli pirinç pilavı yapacağız. İsterseniz etsizde tercih edebileceğiniz bu yemeği biz bugün için kuşbaşı etle tatlandıracağız. Patlıcan, kabak, havuç ve patatesle biraraya gelen pirinçler kısa sürede pişerek nefis bir yemek ortaya çıkarıyor. Şimdi bu yemek için tüm malzemeleri ölçüleriyle beraber tarifimize ekliyoruz.

Sebzeli etli pilav
Sebzeli etli pilav

Sodalı taze naneli ayran nasıl yapılır?

Ramazan sofralarına süper bir üçlü konuk ediyoruz şimdi. Ayran, soda ve naneyle beraber muhteşem pratik bir içecek tarifini sebzeli pilavımızın yanına çok yakıştırdık. Ayranın sindirim sistemine faydası ve vücut sıcaklığını dengelemesi, sodanın zengin minareli ve hazmı kolaylaştırması, nanenin hoş ve ferahlatıcı kokusuyla solunum yollarımızı açmasıyla favorimiz olacak. 10 dakikada hazırlayabileceğiniz bu pratik tarif için hemen linke bir göz atalım.

Sodalı taze naneli ayran
Sodalı taze naneli ayran

Beyaz çikolata dolgulu profiterol nasıl yapılır?

Akşamın son yemeği ile bugünkü menümüzüde tamamlamış oluyoruz. Gün boyu bir miktar düşen kan şekerimizi düzenlemek için akşam yemekten sonra taze demlenmiş çayımızla beraber biraz keyif yapmayı hak etmedik mi? İşte bunun için tam ölçülerle vereceğimiz harika profiterol tarifini sizin için linke bırakıyoruz. Şimdiden afiyet olsun efendim!

Beyaz çikolata dolgulu profiterol
Beyaz çikolata dolgulu profiterol