26.gün iftar menüsü

​26.gün iftar menüsü
​26.gün iftar menüsü

Ramazana yavaştan veda ettiğimiz bu günlerde sınırlarımızı bir tık daha zorlayalım dedik ve ortaya bu menüyü çıkardık. Hem geleneksel hem de yenilikçi lezzetlerin bir arada olduğu bu menüde bize akşamı sabırsızlıkla bekleten o yemek ise fırın poşetinde kuzu tandır. Bir sonraki ramazana kadar konuşulacak olan bu menümüzü yapmaya cesaret topladıysanız eğer hazırlıklar başlasın.

Elvan kız çorbası

İftarı çorbasız açamam diyen herkesin seveceği elvan kızı çorbası, görüntü ve tadıyla mercimeğin kız kardeşi gibi. Böyle kallavi bir menüye çok yakıştırdığımız elvan kızı çorbasının tüm püf noktaları burada.

Pratik su böreği

Menüyü anlatmaya başladığımızda sınırlarımızı zorlayacağımızı söylemiştik. Yiyenlerin hazır olmadığına inandırmakta zorlanacağınız pratik su böreğimiz, bundan sonra yapacağınız tek börek çeşidi olabilir aman dikkat!

Vişneli pancar

Masada elden ele dolaşacak olan bir tabak varsa içinde kesinlikle vişneli pancar vardır. Hem lezzetli hem vitaminli olan bu salata, gün boyu kaybettiğiniz enerjiyi size geri verecek.

Kuru domatesli şehriye pilavı

"İftar pilavsız olmuyor ama hep aynı şekilde yemekten sıkıldık!" diyenlerin imdadına yine Lokmacığınız yetişti. Menüde ana yemek olmasa ikinci tabağı isteyeceğinize adımız gibi eminiz.

Fırın poşetinde kuzu tandır

Göğsünüzü gere gere "benim yapamayacağım yemek yok demiştim" dedirtecek fırın poşetinde kuzu tandır bir sonraki ramazana kadar konuşulacak haberiniz olsun. Fırın poşetinde kuzu tandırın nasıl yapılır? Merak edenler hemen alt linke tıklayabilir.

Karadut suyu

Gün boyu yaşanılan susuzluğu bir yudumda bitirecek olan karadut suyu, kan şekerinizi dengeleyeceğinden iftar sonrası uyku bastırması gibi bir problem yaşamanıza engel olacak.

Güllaç magnolia

"İftara güllaç mı magnolia mı yapsam?" derdine son verdirtecek o tatlı sonunda bulundu. Şık sunumuyla günü güzel kapatacağınız güllaç magnolianın tüm püf noktaları Lokma'da!