27.gün iftar menüsü

27.gün iftar menüsü
27.gün iftar menüsü

Ramazanın bitimine son 2 gün kala, bugün menüde ziyafet var. Esnaf lokantalarının en sevilen yemeklerinden biri olan çiftlik kebabından tutun da, kuş üzümlü pilava tam bir ziyafet sofrası için kolları sıvıyoruz. 27.gün iftar menüsü tarifleriyle klasik ama yeri asla değişmeyen lezzetlerle dolu bir iftar sofrasına ne dersiniz?

İÇİNDEKİLER

Yüksük çorbası

Türk mutfağının en lezzetli çorba tariflerinden biriyle biz geldik! Adını içinde bulunan mantıların hazırlanması için, hamuru küçük yuvarlaklar şeklinde kesmeye yarayan yüksükten alan yüksük çorbası nam-ı diğer mantı çorbası. Klasik çorba tariflerinden sıkılıp da sofralarında yöresel bir tarife yer vermek isteyenler için biçilmiş kaftan!

Etli çiftlik kebabı

Etli çiftlik kebabı nasıl yapılır? Ev yemeği satan esnaf lokantalarının tezgahlarında yalnızca görüntüsüyle dahi iştah kabartan etli çiftlik kebabı tarifi için sizleri şöyle alalım! Genellikle büyüklerimizin ellerinden yediğimiz çiftlik kebabının bu kez sizin mutfaklarınızda pişmesine hazır mısınız?

Kuş üzümlü fıstıklı pilav

Misafirlerinize özel bir pilav deneyimi yaşatmak için harika bir tarif: Kuş Üzümlü Fıstıklı Pilav! Tadıyla gözleri ve mideleri mest edecek bu lezzetli pilav, özel günlerde de sıklıkla tercih edilen bir yemek. Yumuşacık pirinçlerin arasına gizlenmiş fıstık parçaları ve lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakan kuş üzümleri... Tarifi oldukça kolay olan bu pilav, farklı bir deneyim yaşamak isteyenler için biçilmiş kaftan!

Tahinli köz biberli salata

Tahinli köz biberli salata, sağlıklı ve lezzetli bir seçenek olabilir. İçerdiği biber, domates ve soğan gibi sebzeler sayesinde bol lif ve vitamin içeren tahinli köz biberli salata içerisinde bulunan tahin sayesinde lezzetini bambaşka bir boyuta taşır. Bu salatayı yapmak oldukça kolay! Sebzeleri doğrayın ve tahinli sosu hazırlayın işte hepsi bu kadar.

Fıstıklı güllaç

Tatlı tutkunlarına özel lezzetiyle damakları şenlendirecek bir tarif: Fıstıklı Güllaç! Yumuşacık güllaç yaprakları arasına serpiştirilmiş, taze ve lezzetli fıstık parçaları ile harmanlanan bu tatlı, her öğünde keyifle tüketilebilir. Lezzetiyle misafirlerinizi de şaşırtacak olan fıstıklı güllaç tarifimizi denemeye var mısınız?