27.gün iftar menüsü

27.gün iftar menüsü
27.gün iftar menüsü

Bayram temizliği maratonu tüm ülkede başladığına göre biz de menümüzü daha pratik tariflerden oluşturduk. Tüm gün bayram temizliği yaptıktan sonra çok iyi gelecek olan bu menümüz akşama misafiriniz olsa bile yapabileceğiniz tariflerle dolu. Hadi elinizi sudan sabundan bir iki saatliğine çıkarın ve akşama bu güzel yemekleri hazırlamaya başlayın.

Kremalı mantar çorbası

Kremalı çorba sevdiğimizi duymayan kalmamıştır diye düşünüyoruz. Bugün de ramazan bitmeden bir kremalı çorba yapalım dedik ve tercihimizi mantardan yana kullandık. Siz de bize eşlik etmek isterseniz tarifimiz hemen aşağıda.

Yumurtalı piyaz

İftara hem doyurucu hem lezzetli bir meze hazırlamak isterseniz o zaman yumurtalı piyaz tarifimizi es geçmemeniz gerekiyor. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi olduğu gibi herkesin de farklı farklı piyaz tarifi var. İşte bu da Lokmacığınızın yumurtalı piyaz tarifi.

Garnitürlü pilav

Küçükken pilavın içinden ayıkladığımız garnitürleri şimdi bayılarak yiyoruz. Hatta o kadar çok seviyoruz ki kendimizi mutlu etmek istediğimiz zamanlarda pilavı hep garnitürlü yapıyoruz. Bugün de yine o günlerden biri.

Yoğurt soslu tavuk

Garnitürlü pilav varsa onun en iyi eşlikçisi yoğurt soslu tavuk mutlaka menümüzde yer alır. Bu ikili birleşince çocukluğumuza tek biz gitmiyoruzdur diye düşünüyoruz. Çocukluğa ışınlanma garantili yoğurt soslu tavuk tarifimiz burada hemen deneyin!

Fıstıklı havuç tarator

Minimum malzeme ile maksimum lezzetin nasıl olduğunu hala anlayamadığımız havuç tarator, Lokmacığınızın sofrasından eksik olmayan bir lezzet. Genellikle ceviz eklesek de bugün ramazana özel bir değişiklik yapalım dedik ve üzerine fıstık attık. Tam bir lezzet bombasına dönüşen fıstıklı havuç tarator, masada ilk biten tabak olacak bizden demesi!

Nar suyu

Elinizde kal son narları değerlendirme vakti geldi. İçtikçe içinizi ferahlatacak şu sıcaklarda tüm susuzluğunuzu giderecek nar suyunun tüm püf noktalarını başkasından isteyene kadar Lokmacığınız ayağınıza getirdi!

Tahinli kabak tatlısı

Şöyle ballanmış bir kabak tatlısına kimsenin hayır diyemeyeceğini bildiğimizden günün kapanışını kendisiyle yapmaya karar verdik. Üzerine gezdirilen tahinle birlikte çay keyfinizi ikiye katlayacak olan bu kabak tatlısının tarifini merak edenler böyle alalım!