29.gün iftar menüsü

​29.gün iftar menüsü
​29.gün iftar menüsü

Ramazanın gitmesine hüzünlenirken, bayramın gelmesinin sevinciyle geçirdiğimiz bu günlerde iftar sofralarımızı son kere donatalım dedik. Anadolu çorbası, duvaklı pilav, kuru cacık, taze baharatlı püre ve trileçeden oluşan bu menümüz, tüm gün yaptığınız bayram temizliğinin yorgunluğunu alacak lezzetlere sahip. Tüm ramazan olduğu gibi bugün de "iftara ne pişirsem?" diye düşünmeden bu menüyü yapabilirsiniz.

Anadolu çorbası

Yoğurtlu bakliyat çorbalarının şovlu hali diyeceğimiz Anadolu çorbası, üzerinde yer alan karamelize soğanıyla bu zamana kadar nasıl tatmadım diyeceğiniz lezzetlerden. İftar sofrasına da farklı çorba tarifi arayanların demesi gereken Anadolu çorbasının tüm püf noktaları Lokmacığınızda!

Duvaklı pilav

Şık sunumuyla masada iştah açan duvaklı pilav, lezzetiyle de iftarı zor bekleyeceğiniz bir yemek. Kıymalı bademli üst harcıyla damakta iz bırakacak olan bu pilavın tarifini merak ettiyseniz sizi böyle alalım!

Kuru cacık

Yemeklerin yanına her zaman salata veya meze arayan biriyseniz bu menüye en güzel gidecek olan yiyeceğin kuru cacık olduğunu bilirsiniz. Ferahlatan ve doyurucu olan kuru cacık, tarifimize bir şans vermeyi unutmayın.

Taze baharatlı püre

Büyük küçük herkesin severek yiyeceği bir yemek yapmak istediğimizde bizim aklımıza gelen ilk tarif püre oluyor. O yüzden ramazanın son günlerinde masada mutluluk hakim olsun diye menümüze taze baharatlı püre ekledik. Tarif bizden yapması sizden!

Taze baharatlı püre nasıl yapılır?

Malzemeler:

4 adet doğranmış patates

2 çorba kaşığı tereyağı

1 su bardağı süt

Tuz

Karabiber

Kakule

Rezene

Hazırlanışı:

Patatesleri bir tencerede yumuşayana kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra patates ezeceğiyle ezin. Tereyağı, süt ve tuzunu ekleyip ocağın altını tekrar açın. Sütünü çekince servis tabağına alın. Havanda öğüttüğünüz taze baharatlarla servis edin.

Trileçe

Arnavutların hayatımıza kattığı ve bir menüde iki tatlıdan biri trileçeyse tercihimizin belli olduğu bu tatlı, bizden torpilli. Bol sütlü püf püf kıvamıyla tam tutan trileçe tarifimizle artık yapmaya çekinmeyeceğiniz baştan söyleyelim.