3.gün iftar menüsü

3.gün iftar menüsü
3.gün iftar menüsü

Ramazanın ilk 3 günü geride kaldı. Bünyeler iyiden iyiye oruca alıştı. Lakin akıllardaki iftara ne yapsak? Sorusu hala her gün kendine yanıt arıyor. Ramazanın ilk gününden beri iftar hazırlıklarını bizim iftar menülerimize bakarak yapanlar ve bugün aramıza yeni katılanlar; herkese merhaba! Bugünkü iftar menümüzün yıldızı, ramazanın gülü güllaç!

İÇİNDEKİLER

Naneli kabak çorbası

Ramazanda ölçüyü kaçıranlar ve 'ben her ramazan kilo alıyorum' diyenler; bu çorba yalnız bugünün iftar menüsünde değil tüm ramazan boyu sizlerin favori çorbası olabilir.

Baharatlı tavuk sote

Bir klasik olarak ne yemek yapacağımızı bilemediğimiz zamanlardan tutun da, pek vaktimizin olmadığı anlara kadar her durumda kurtarıcımız olan tavuk soteyi bu ramazan sofralarında baharatlarla tatlandırmaya ne dersiniz?

Cevizli erişte

Un, yumurta ve tereyağı bu üç malzemenin bir araya gelerek Türk mutfağının en kült lezzetlerinden birini ortaya çıkardığı erişte tarifine bu iftar sofranızda küçük bir dokunuş yapmaya var mısınız? Ceviz ve peynir ikilisiyle lezzetine lezzet kattığımız bu cevizli erişte tarifi baharatlı tavuk sotenin yanında iyi bir eşlikçi olabilir mi dersiniz?

Közlenmiş biberli salata

İster ocakta, ister fırında, ister mangalda! Nerede közlerseniz közleyin, közlenmiş kırmızı kapya biberin tadının bir başka olduğunu bilin. Klasik salata tariflerinden sıkılıp, yenilik arayanlardansanız bu salata tarifi tam da sizlere göre olabilir. Yoğurtlu közlenmiş biberli salata ile iftar sofralarında ziyafet vakti!

Çikolatalı güllaç

Ona boşuna 'ramazanın gülü güllaç' demiyoruz değil mi? Son derece hafif ve lezzetli bir tatlı olması sebebiyle asırlardır ramazan ayının en sık tüketilen tatlısı olan güllaca minik bir dokunuş yaptık ve içerisine bolca çikolata kattık. Alacağımız kaloriye değer bu lezzet, bu ramazan iftar sofralarının en favori tatlısı olmaya aday.