4.gün iftar menüsü

4.gün iftar menüsü
4.gün iftar menüsü

İftara ne yapsak? Sorusuna cevap arayan herkes bugün de Lokma'da buluşuyor. Hepimizin adını en az bir kere duyduğu birbirinden lezzetli yemek tarifleriyle kısa sürede enfes bir iftar sofrası kurmak sizce mümkün olabilir mi? Süremizi tuttuk ve bu mezeyi yalnızca yarım saatte hazırladık. Nasıl mı? Bugün sizde zamanlayıcıyı açın ve kolları sıvayın.

İÇİNDEKİLER

Tarhana çorbası

Memleket ziyaretleri dönüşünde mutlaka yanımızda beliren tarhanalar, ramazan boyunca iftar sofralarında çorbaya dönüşerek sıklıkla bizimle olacak gibi duruyor. Son derece besleyici ve yapımı kolay bir çorba tarifi olan tarhana çorbasının en sevilen iftar çorbalarından biri olması bizce boşa değil.

Ali nazik

Klasik bir tarif olsa da, yapımı son derece kolay ali nazik için sizleri şöyle alalım. Patlıcan severlerin favori tariflerinden biri olan ali nazik, ramazan boyunca iftar sofralarına en yakışan ve en bereketli yemek tariflerinden yalnızca biri.

Tel şehriyeli bulgur pilavı

Çok iyi yapmayı bilsek dahi pirinç pilavı zaman zaman lapa olarak üzebilir. Ama bulgur pilavı sizi asla yarı yolda bırakmaz. Vaktimiz olmadığı zamanlarda pirinç pilavı yerine tercih edilebilecek bulgur pilavı bugünkü menümüzün favorisi.

Soğan salatası

Kebapçı salatası olarak da bilinen soğan salatası, bulgur pilavının yanına en çok yakışan salata tariflerinden biri. Etli ve tavuklu yemeklerin olmazsa olmazı soğan salatasıyla pratik mi pratik salatanız 3 dakikada hazır.

Kadayıflı cevizli muhallebi

Kadayıfları kavurun, muhallebiyi hazırlayın ve hafif mi hafif bu tatlının tadına varın. İftar sonrası genellikle mideyi yormamak için sütlü tatlılar tercih etmenin önemini bilen herkesi şöyle alalım. Kadayıflı cevizli muhallebi tarifimizin pürüzsüz muhallebisi ile en iyi kadayıflı cevizli muhallebi tarifi sizlerle!