6 ülke 6 pilav!

​6 ülke 6 pilav!
​6 ülke 6 pilav!

Hepimizin severek yediği yemeklerden biri olan pilav, dünya mutfağında da çok sevilen lezzetlerden biri. 'Lokmacığım ben tam bir pilav gurmesiyim.' Diyorsan o zaman hazırladığımız bu içeriğimiz aklını başından alacak! Özbek pilavından risottoya kadar birçok farklı pilav çeşidini gelin bir inceleyelim.

Gohan - Japonya

Pilav denildiğinde akla ilk gelen ülkeler arasında yer alan Japonya, pirinci neredeyse hayatlarının merkezine koyuyor. Günün hangi saati olursa olsun pilav yiyebilme potansiyeline sahip olan Japonların pilavı ise gohan. Bizim yaptığımız pilavdan farklı olan gohan, lapa, yağsız ve tuzsuz olarak hazırlanıyor.

Özbek pilavı - Özbekistan

Özbeklerin meşhur pilavları arasında yer alan özbek pilavı, Türkmenistan'da da yapılıyor. Kuş üzümü, et, havuç ve soğan gibi birçok farklı malzemenin yer aldığı bu pilav, damak zevkimize de oldukça yakın.

Risotto - İtalya

Dünyanın her yerinde bilinen pilavlardan biri risotto. İtalyanların makarna ve pizzadan sonra en çok sevdiği yemeklerinden olan risotto, arborio pirincinden yapılıyor. Lapa olduğu için birçok insanın damak zevkine hitap etmese de sevenleri de çok seviyor.

Tavuk kepse - Suudi Arabistan

Suudi Arabistan'a ait olsa da Arap Yarımadasında çokça yapılan tavuk kepse, ortada büyük bir tabakla sunuluyor. Arap pilavı olarak bilinen bu yemek, birçok farklı aşamalarla hazırlanıyor. Üzerine soslu tavuk konularak yapılan bu pilav, birçok farklı aromayı bünyesinde barındırıyor.

Tahdig - İran

İran'ın en meşhur lezzetlerinden biri olan tahdig, biraz dibi tutmuş pilavı andırıyor. Üstü ve altı çıtır çıtır olan bu pilav, safran ve zerdeçal aromasına sahip.

Keşmir - Hindistan

Hint mutfağının sevilen yemeklerinden biri olan keşmir, birbirinden farklı lezzetlerin buluştuğu bir pilav çeşidi. Kuruyemiş, baharat ve meyvelerin bir araya gelerek enfes bir lezzete dönüştüğü bu pilav, sütle yapılmasıyla da dikkat çekiyor.