6.gün iftar menüsü

​6.gün iftar menüsü
​6.gün iftar menüsü

'İftara ne yapsam?' sorusunu soranlarla buluştuğumuz 6. gün menüsünden herkese merhaba. Bugün gönlümüzde yeri her zaman farklı olan ezogelin çorbası, karnıyarık, sebzeli bulgur pilavı ve menünün assolisti kazandibi tatlısı var. Bugün iftara misafiriniz varsa "İftara ne pişirsem?" diye düşünmeden bu menüyü yapmalısınız!

Ezogelin çorbası

Hem ekonomik, hem şifa dolu, hem de lezzetli! Bir çorbadan alınabilecek maksimum verimi veren ezogelin çorbası, gönlümüzde taht kurmuş bir klasik. Havaların soğuk geçtiği şu günlerde de iftar sofralarına bizce çok yakıştı.

Karnıyarık

Patlıcan yemeklerinin yıldızı bizce karnıyarık! Kıymalı harcın ve patlıcanın birleşmesiyle ortaya çıkan bu yemek, iftara misafir varsa akla ilk gelen yemek oluyor. Yapımı biraz aşamalı ancak kolay olan karnıyarık tarifimiz ise hemen aşağıda.

Sebzeli bulgur pilavı

"Her gün pirinç pilavı yiyoruz sıkıldık" diyenleri duyduk ve iftar menümüze sebzeli bulgur pilavını ekledik. Çabuk pişmesiyle de her zaman kurtarıcımız olan bulgur pilavı, bizi yarı yolda bırakmayacak garanti tariflerimizden biri.

Demirhindi şerbeti

Her gün olduğu gibi bugün de menümüze hazır içecek eklemiyoruz! Klasiklerin birleştiği bu menümüze demirhindi şerbetinin yakıştığını düşündük ve bir Osmanlı geleneğini yaşatalım dedik. İçerisinde yer alan 40 çeşit baharatla iftar sofralarında şifa dağıtacak demirhindi şerbetinin tarifi için sizi böyle alalım.

Kazandibi

Her gün pratik tatlı yapmak olmaz bugün biraz sınırlarımızı zorluyoruz! Öyle yalancı kazandibi değil içinde gerçekten tavuk olan tamamen orijinal kazan dibi yaptık. İftardan sonra muhallebiciye gitmenize gerek kalmayacak kazandibi tarifimiz hemen aşağıda.