Acıya son: Tırnak batmasına ne iyi gelir?

Tırnak batmasına ne iyi gelir?
Tırnak batmasına ne iyi gelir?

Günlük hayatınızın kalitesini yerle bir eden, ciddi bir acıya sebebiyet vererek günlük rutininizi bozan tırnak batmasının doğal çözümleri de olduğunu söylesek? Genellikle baş parmakta meydana gelse de diğer parmaklarda da görülebilme ihtimali oldukça yüksek olan tırnak batması şikayeti, tırnağın ete baskı uygulayarak uzaması halidir. Peki ya tırnak batmasına ne iyi gelir? Tırnak batması için uygulanabilecek doğal çözümler nelerdir? Cevabı burada!

İÇİNDEKİLER

Elma sirkesi

Bilinen en iyi doğal antiseptiklerden biri olan elma sirkesi söz konusu tırnak batması olduğunda da yardımımıza koşuyor. Elma sirkesi, içerisinde bulunan maddeler sayesinde tırnak batması şikayetiniz olan bölgeyi rahatlatarak acısını ve ağrısını dindirecek.

Çay ağacı yağı

İyi bir antioksidan ve antiseptik olan çay ağacı yağı, tırnak batmasına ne iyi gelir? Sorunuza cevap ararken karşınıza çıkması muhtemel yağlardan biri. Tırnak batmasının sebebiyet verdiği şişme ve kızarıklığa da son derece iyi gelen çay ağacı yağını tırnak batması şikayetlerinizde mutlaka değerlendirin.

Sarımsak

Halk arasında da doğal bir antibiyotik olarak bilinen sarımsak püre haline getirilerek tırnak batması olan bölgeye geceden konulur. Bu işlem 1 - 2 gün tekrarlandığı takdirde, tırnakta meydana gelen batmayı ve iltihaplanmayı dindirir.

Aynısefa çiçeği yağı

Zengin bir antioksidan kaynağı olan aynısefa çiçeği yağının tırnak batması şikayetinize çözüm olabileceğini söylesek? Bir pamuk üzerine 2 - 3 damla aynısefa çiçeği yağını damlatın ve pamuğu tırnak batması şikayetiniz olan bölgeye yerleştirin. Bu pamuğu da sorunlu bölgelerde ne kadar uzun bekletirseniz iyileşme süresi o kadar azalır.

Limon suyu

Birçok yaranın dezenfekte edilmesinde doğal bir antiseptik görevi gören limon suyu, bu kez de karşımıza tırnak batması şikayetiyle birlikte çıkıyor. Limon suyunun mikropları öldürücü özelliği sayesinde tırnak batması şikayeti hafifliyor ve bölgede oluşan iltihap küçülüyor.

Isırgan otu

Doğanın verdiklerinden faydalanmak isteyenler buraya! Bir avuç ısırgan otunu lapa haline getirin ve tırnak batması şikayetiniz olan bölgeye sürdükten sonra sıkıca sarın. 1 gece beklettikten sonra bol su ile yıkayabilirsiniz.