Acıyla arayı düzeltmek için 7 sebep!

Acıyla arayı düzeltmek için 7 sebep!
Acıyla arayı düzeltmek için 7 sebep!

Acılı yemekler ile arasında mesafe olanların kararlarını gözden geçirme vakitleri gelmiş de geçiyor olabilir mi? Uzmanlara göre her gün yiyeceğiniz 1 adet acı biber sağlığımız için son derece faydalı. Nasıl mı? İşte karşınızda içerisinde bol miktarda vitamin, potasyum ve kalsiyum bulunan acı biberi beslenme rutinimize dahil etmeniz için 7 sebep!

İÇİNDEKİLER

Vücut direncini artırır

Özellikle kış aylarında sürekli gribal enfeksiyonlarla boğuşanların dikkatine. C vitamini açısından son derece zengin olduğunu bildiğimiz turunçgillerden dahi daha fazla C vitamini içeren acı biberi beslenme rutininize dahil edin ve kendinizi tüm kış hastalıklardan koruyun.

Ağrı kesici etkisi vardır

Acı biberi dilinize değdirdiniz anda dilinizi yakmasının bir sebebi var. Acı biberin içinde bol miktarda bulunan capsaicin adlı madde dilinizin ucundaki sinirleri uyararak yumuşatır ve beyninizde endorfin salgılanmasına sebep olur. Bu salgılanan endorfin de vücudunuza ağrı kesici bir etki yayar.

Kötü kolesterolü dengeler

Başı yıllardır kolesterol ile dertte olanlar çareyi acı biberde bulabilir. Öyle ki yapılan araştırmalar sonucu gözlemlenen sonuçlara göre günde bir adet acı biber yiyen kolesterol hastalarının trigliserit oranlarında ciddi boyutlarda düşme, yani kötü kolesterollerinde azalma görülmüştür.

Felç riskini en aza indirir

Dolaşım sistemimizin en yakın dostlarından biri olan acı biber, dolaşım sistemimizi hızlandırır ve olası bir felç riskine karşı vücudumuzda kalkan oluşturur. Yapılan araştırmalar her gün bir adet acı biber yiyen 60 yaş üstü bireylerin yaşıtlarına oranla felç olma oranlarının çok düşük olduğunu göstermiştir.

Solunum sistemini rahatlatır

Solunum sistemi ile rahatsızlıklar yaşayanlar farklı farklı çareler ararken, kendilerine destek olabilecek şeylerden birinin de acı biber olduğunu bilseler sizce acı biberi beslenme rutinlerine dahil ederler miydi? Bizce bu sorunun cevabı kesinlikle evet. Acı biber kronik bronşit hastalarının solunumu oldukça rahatlatır ve balgam söktürücü etkisiyle hastalık dönemlerinde ciğerleri temizler.

Yağ yakımını hızlandırır

Her gün acı biber yiyerek zayıflamak mümkün. Evet yanlış duymadınız her gün yiyeceğiniz bir adet acı biber metabolizmanızı hızlandırarak yağ yakmanıza yardımcı olur. Dolayısıyla yağ yakma özelliği sayesinde kilo vermenize de yardımcı olur.

Mide rahatsızlıklarını engeller

Midedeki mikropları öldürücü etkisi bulunan acı biber özellikle de en sık görülen mide rahatsızlıklarından biri olan ülseri engellemesi sebebiyle sağlık otoriteleri tarafından şiddetle tavsiye edilir.