Ağustos geldi çattı! Yaz sebzeleri kış için nasıl saklanır?

Buzluk hazırlığı
Buzluk hazırlığı

"Lokmacım yaz sebzelerinden kış gelse de vazgeçemiyorum." diyenler için yaz sebzelerini buzluğa atmanın yollarını anlatıyoruz! Patlıcan, bamya ve taze fasulye buzluğa nasıl atılır? Kışlık mısır nasıl hazırlanır? Hepsini işte bu yazımızda anlatıyoruz bizi takipte kalın!

Taze fasulye

Yazın belki de en sevilen sebzesi bu olabilir. Peki taze fasulyeleri kış boyunca tüketebilmek için onları hangi işlemlerden geçirmemiz gerekiyor? Aslında çok basit. Fasulyeyi yıkayın, ayıklayın ardından yemeklik doğrayın. Sonra kaynayan suda 4-5 dakika haşlayıp hemen buzlu suya atıp şoklayın. Biraz kuruduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa!

Bamya

Bamyanın buzluk işlemi taze fasulyeden daha zahmetsiz. Bamyaları tepeleri koni şeklini alacak şekilde incecik ayıklayın. Eğer düz bir şekilde keserseniz maalesef pişerken o klasik bamyanın kıvamını alacaktır. Öyle olmasını istemiyorsanız koni şeklinde kesin. Daha sonra çok mıncıklamadan hafifçe yıkayıp kurulayın. Bu şekilde direkt olarak buzluğa atabilirsiniz.

Patlıcan

Patlıcanları buzluğa atmanın farklı farklı yöntemleri var. Bizim en sık tercih ettiğimiz yöntem ise soteleme yöntemi. Patlıcanları alacalı soyun. Küçük küpler halinde kesin. Eğer musakka türü yemekleri çok yapıyorsanız kapak kapak da kesebilirsiniz. Daha sonra tuzlu suyun içinde 30 dakika bekletin ki acısı çıksın. Süzün ve sonra çok az zeytinyağında soteleyin. Tamamen pişmemesine dikkat edin. 4-5 dakika yeterli olacaktır.

Mısır

Eğer konserve mısırlardan pek haz etmiyorsanız mısırı mutlaka buzluğa koymanızı tavsiye ediyoruz. Mevsiminde aldığınız mısırları haşlayın. Sonra hemen buzlu suyun içine atın. Ve ayıklayıp dondurun. Ancak poşetlemeden önce kuruduğundan emin olun yoksa buzlukta birbirlerine yapışacaklardır.

Enginar

"Lokmacım ben konserve enginar sevmiyorum!" diyenler bu yöntemi mutlaka denemeli çünkü biz de sevmiyoruz ve bu yöntem oldukça işe yarıyor. Kaynayan suya enginarlarınızı atın ve 3 dakika kaynamasına izin verin. Ardından klasik şoklama yöntemimiz olan buzlu suya daldırıp çıkartın. Bu şekilde buzlukta muhafaza edebilirsiniz.