Airfryer'da çıpçıtır patatesler için 5 püf nokta!

Airfryer'da çıpçıtır patatesler için 5 püf nokta!
Airfryer'da çıpçıtır patatesler için 5 püf nokta!

Kızartma, haşlama, püre... Nasıl olduğu fark etmeksizin küçük büyük herkes tarafından oldukça sevilen patatesin kızartma versiyonunu bir ayrı sevenler burada mı? Son zamanlarda her mutftakta kendine yer edinen airfryerlar patates kızartma işini iyiden iyiye devralmaya başladığına göre airfryerlarda çıpçıtır patatesler için 5 püf noktayı kaydetmeyi unutmayın!

İÇİNDEKİLER

Airfryerınızı önceden ısıtmıyorsunuz!

Mutfaklarımızda yavaş yavaş fırınların yerini almaya başlayan airfryerlarda patates pişirirken tıpkı fırında bir şeyler pişireceğimiz zaman yaptığımız gibi airfryerımızı önceden ısıtmamız son derece önemli. Önceden ısıtılmamış airfryerlar ile kıyaslandığında önceden ısıtılmış airfryerlarda çok daha çıtır patatesler yapıldığını göreceksiniz.

Airfryerınızın içini aşırı dolduruyorsunuz!

Tıpkı tavada patates kızartırken çok fazla koyduğumuzda birbirine yapıştığı gibi airfryerda patates kızartması yaparken de airfryerın içini çok fazla doldurmamamız önemli. Aksi takdirde burada da patatesler birbirine yapışacak ve yumuşak olacak.

Soğuk su adımını atlıyorsunuz!

Tavada patates kızartırken de nişastasından arındırmak ve daha çıtır olmasını sağlamak amacıyla buzlu suyun içerisinde bekletme adımını airfryerımızda da kızartırken uygulamamız son derece önemli. Soğuk suda şoklama adımını atladığımız takdirde patateslerimiz istenilen çıtırlıkta olmayacağı gibi içi de hızlıca hamurlaşacak.

Dondurulmuş patatesleri çözüyorsunuz!

Dondurulmuş patatesleri tavada kızartırken çözdürerek pişirmek zorundayız ancak bu durum airfryerlarda geçerli değil. Airfryerda patates pişirirken dondurulmuş patatesleri olduğu gibi kızartabilirsiniz.

Kabuklarını soyuyorsunuz!

Tavada patates kızartırken kabuklarını soymadan patates kızartmak çok kötü bir fikirmiş gibi gelse de airfryer için bu durum geçerli değil. Patatesi airfryerda pişirirken kabuklarını soymadığınız takdirde dışının çok daha çıtır olduğunu göreceksiniz.