Akneye sebep olan gıdaları azaltıyoruz!

Akneye sebep olan gıdalar
Akneye sebep olan gıdalar

Hiçbirimizin yüzü her zaman mükemmel değil. Cildimiz hava koşulları veya strese bağlı olarak zaman zaman sivilce dökebilir. Ancak bu durumu normalden fazla yaşıyorsanız yediğiniz bazı gıdaların buna sebep olması da oldukça muhtemel! Peki hangi gıdalar akneye sebep oluyor. Lokmacığınız anlatıyor!

Cips ve çekirdek

Listenin en başına bu ikiliyi yazacağımızı herkes çok iyi biliyor! Cips ve ay çekirdeğine hepimiz bayılıyoruz ancak bu iki yiyecek, bünyelerinde haddinden fazla yağ barındırıyor. Dolayısıyla cildimizi de haddinden fazla yağlandırıp akneye meyilli hale getiriyor.

Süt

Bilim insanları inek sütünün içerdiği aminoasitlerin, karaciğerin daha fazla IGF-1 üretmesine neden olduğunu bunun da sivilceyi tetiklediğini vurguluyor. Biz özellikle sütün içerisindeki doğal şekerin ve laktozun yanak bölgelerinde sivilceyi artırdığını gözlemledik. Belli bir yaştan sonra süt tüketimini sınırlamak her açıdan olduğu gibi cilt için de çok iyi. Süt yerine yoğurt tüketimini artırmanızı öneririz.

Omega-6

Bu yağlar market raflarında da sıklıkla gördüğümüz margarin, ayçiçek yağı gibi sık tüketildiğinde vücutta birçok probleme sebep olan yağlardır. Omega-6 yağ asitlerinin fazla tüketilmesi akneye sebep olmakla kalmaz damar tıkanıklığının da başlıca sebeplerinden biridir. Kavrulmuş kuru yemişlerin de bu yağ asitlerine dahil olduğunu hatırlatmak isteriz.

Gazlı içecekler

Gözeneklerinizin genişleyip yeni sivilcelerinizin oluşmasını istemiyorsanız özellikle şekerli gazlı içeceklerden uzak durmanızı tavsiye ediyoruz. Gazlı içecekler akne yapmakla kalmaz aynı zamanda cildi matlaştırır. Mide problemlerine de sebep olmasından dolayı biz en aza indirmenizi tavsiye ediyoruz.

Çikolata

"Bitter çikolata bile mi Lokmacım?" diye soran çikolata severleri duyduk! Üzülmeyin elbette bitter çikolatadan bahsetmiyoruz. Yağ oranı oldukça yüksek olan sütlü ve beyaz çikolatadan bahsediyoruz. Ayda bir yenen bir iki parça çikolatadan elbette bir şey olmaz ancak haftada iki üç kere çikolata yemeyi alışkanlık haline getirmemenizi tavsiye ederiz.