Aniden bastıran tatlı yeme isteğini yok edecek gıdalar

Aniden bastıran tatlı yeme isteğini yok edecek gıdalar
Aniden bastıran tatlı yeme isteğini yok edecek gıdalar

Birden canınız tatlı çekti ancak yiyeceğiniz tatlı yok mu? Veya diyettesiniz ve tatlı yememeniz mi gerekiyor? Endişe etmeye gerek yok Lokmacığınız sizin için tatlı ihtiyacınızı giderecek gıdaları araştırdı. Bu gıdaları yediğinizde tatlıyı unutacağınıza eminiz. İşte tatlı yerine yiyebileceğiniz gıdalar...

Elma

Gün içerisinde canınızın sürekli tatlı çekiyorsa elma yemeyi denemelisiniz. Düşen kan şekerinizi yerine getirecek olan elma, gün boyu canınızın tatlı çekmesini engelleyecektir.

Tarçın

Kan şekerini düzenlemede etkili olan tarçın, tatlı yemek istediğinizde tercih etmeniz gereken bir baharat. Şeker hastalarına da önerilen bu baharatı kahvenize ekleyebilir veya çayını yapabilirsiniz.

Hurma

Canınız çok tatlı çekti ve yiyecek bir tatlı bulamadığınızda hurmayı mutlaka denemelisiniz. Hem şekerden daha az kaloriye sahip olan hem de daha sağlıklı olan bu meyve, günde 5-6 kere yenildiğinde gün boyu bütün tatlı ihtiyacınızı karşılayabiliyor.

Su

Gün içerisinde tatlı yemek istemiyorsanız mutlaka bol bol su içmelisiniz. Çünkü susuz kaldığınızda canınız su çekecektir bu sebeple tatlı isteğinizin sebebini bilmeniz önemlidir.

Tatlı patates

Kan şekerinin dengede kalmasına yardımcı olan tatlı patates, tatlı yeme isteğiniz azalmak için bir numaralı yöntemler arasında bulunuyor. Çünkü tatlı patatesin içerisinde yer alan şeker vücuda yavaş yavaş karıştığı için gün içinde canınızın tatlı çekmesi neredeyse imkansız gibi bir şey oluyor.

Vanilya

Tatlılarımıza aroma katmada kullanılan vanilya,, aynı zamanda tatlı yemememize de yardım ediyor. Kokusuyla tatlı ihtiyacınızı bastıran vanilyayı çaya veya kahveye eklediğinizde yanında tatlı yiyemeyeceksiniz.