Arpacığa ne iyi gelir? Arpacığa evde uygulanabilecek doğal çözümler

Arpacığa ne iyi gelir?
Arpacığa ne iyi gelir?

Özel günlerde, stresli dönemlerde, kendimizi çok yorgun hissettiğimizde vücudumuz bu durumlara çeşitli reaksiyonlar verebilir. Kimi zaman umulmadık anda çıkan bir sivilce, kimi zaman umulmadık anda çıkan bir uçuk ama bize soracak olursanız bu reaksiyonların en can sıkıcı olanı gözde çıkan arpacığın ta kendisi... Arpacık neden çıkar? Arpacığa ne iyi gelir? Arpacık için doğal çözümler nelerdir? Hepsinin yanıtını tek bir başlık altında bulmaya ne dersiniz?

İÇİNDEKİLER

Her sağlık sorununda ilk yapmamız gereken şey mutlaka öncelikli olarak doktorlara danışmak olsa da ansızın gelen bu gibi basit sorunlarda ilaç kullanmadan da çözüm bulmak mümkün olabiliyor.

Öyle ki arpacık henüz yeni çıkmaya başladığında, ciddi boyutlara ulaşmadan önce de doğal çözüm yolları ile bu sorunu kökünden çözme şansımız var.

Gelin arpacığa ne iyi gelir? Hep beraber bakalım ve aklımızın bir köşesine tüm bu doğal yöntemleri not edelim.

Sıcak kompres!

Öncelikle en basit yöntemden başlayalım dedik ve arpacığa ne iyi gelir? Sorusunun en net cevabını verelim istedik. Gözümüzde arpacık çıkacağını anladığımız an yapmamız gereken şey çok basit: Sıcak kompres. Lakin şunu belirtmekte fayda var. Arpacığın üzerine günde iki kereden fazla sıcak kompres uygulanmaması gerek.

Adaçayı

Antibakteriyel etkisiyle de bilinen adaçayı birçok derde çare olduğu gibi arpacıkla olan savaşımızda da yine sahnede. Demleyeceğiniz adaçayını ılıttıktan sonra arpacığın üzerine kompres yapabilir, adaçayının antibakteriyel ve ferahlatıcı etkisi ile arpacıktan kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Sarımsak

Doğada bilinen en etkili antibiyotiklerden biri olan sarımsağı sadece mutfakta kullanıyorsanız sizlere yeni bir haberimiz var. Sarımsak antibiyotik etkisiyle arpacığa neden olan bakterilerin yok olmasında oldukça etkili. Arpacık çıkacağını anladığınız an arpacığın üzerine sarımsak sürün ve arpacığın henüz çıkmadan nasıl yok olduğuna şahit olun.

Poşet çay

Günün her saati vazgeçemediğimiz çay bu defa bambaşka bir derdimizde bizimle... Bir fincan kaynar suyun içine bir poşet çayı atın, çayınızı güzelce için ama bu kez çay poşetini çöpe atmak yerine gözünüze yerleştirin. Yeni çıkmaya başlamış arpacığın üzerine poşet çay ile masaj yaparak arpacığınızla vedalaşabilirsiniz.

Maydanoz suyu

Bir tutam maydanozu bir fincan suyun içerisinde kaynatın ve doğal arpacık ilacınıza merhaba deyin! Yapmanız gereken şey işte bu kadar basit. Arpacık yarattığı kaşıntı ve batma hissiyle sizlere hayatı zindan edebilir lakin bu en fazla maydanoz suyuna batırdığınız bir pamuk ile gözünüze kompres yapana kadar sürer...

Patates

Sabah şiş gözlere patates koymak hepimizin bildiği bir yöntem. Peki ya arpacık çıkan göze patates koymak? İnce ince dilimlediğiniz patatesleri arpacığın üzerine yerleştirin ve patatesin arpacıktaki mikropları kırıp, şişini indirerek gözünüzü nasıl rahatlattığına şahit olun!

Kekik yağı

Doğal bir antiseptik olarak bilinen kekik yağı arpacık tedavisi söz konusu olduğunda mutlaka her evde bulunması gereken doğal yağlardan biri. Bir pamuğun üzerine damlatacağınız kekik yağı sayesinde gözünüzdeki arpacıkla kısa sürede vedalaşabilirsiniz.

Zerdeçal

Baharatlar söz konusu olduğunda Türk mutfağında pek ilgi görmese de faydası saymakla bitmeyen zerdeçalı şimdiye kadar mutfaklarınızda bulundurmuyorsanız bile şimdiden sonra stoklama vakti! Damak tadınıza uymasa da ansızın çıkan arpacığınızla mücadelede en büyük destekçiniz olabilecek zerdeçal bilinen en etkili antiseptik bitkilerden biridir. Sıcak su ile macun kıvamına getireceğiniz zerdeçalı pamuk yardımıyla arpacığınızın üzerine sürün ve mikroplarla vedalaşın!