Bağışıklığı güçlendirmenin yolu onlardan geçiyor!

Turunçgillerin faydaları nelerdir?
Turunçgillerin faydaları nelerdir?

Tüm kış boyu tezgahları süsleyen turunçgillerin bağışıklık sistemimizin en iyi dostları arasında olduğunu bilmeyen var mı? Tüm kış boyu grip, soğuk algınlığı ve enfeksiyonlar dört bir yanımızda kol gezerken kendimizi hastalıklardan korumanın en sağlıklı yolunun bağışıklık sistemimizi güçlendirmek olduğunu biliyoruz ve bunun için yapmamız gereken en önemli şeylerden birinin de doğru beslenmek olduğunu Lokma okurlarına hatırlatarak kış güzeli turunçgillerin faydalarına hep beraber göz atıyoruz!

İÇİNDEKİLER
  • Halk arasında da vitamini yüksek gıdalar arasında olduğu bilinen turunçgiller özellikle C vitamini bakımından oldukça zengindir. C vitamini de tüm kış en sık görülen rahatsızlıklardan biri olan soğuk algınlığına karşı vücudumuzda kalkan oluşturur.
  • Böbrek taşı sancılarını iyi bilenlerin oldukça dikkatini çekeceğini emin olduğumuz bu maddeden ise herkesin haberi var mı? Pek sanmıyoruz. Limon, portakal, mandalina, greyfurt gibi turunçgiller böbrek taşı oluşumunu engeller ve oluşmuş böbrek taşının düşürülmesine yardımcı olur.
  • Bol miktarda kalsiyum içeren turunçgiller düzenli tüketildiği takdirde iskelet sistemimizi güçlendirir ve kemik hastalıklarına karşı vücudumuzda kalkan oluşturur.
  • Turunçgiller ailesinin en sık tüketileni limon bilinen en doğal tansiyon düşürücüdür. Öyle ki yüksek tansiyon hastalarının tansiyonu beklenmedik şekillerde artış gösterdiğinde hastaya bir yemek kaşığı limon suyu içermek bilinen en yaygın müdahale yöntemlerinden biridir.
  • Soğuk algınlığı, grip ve benzeri rahatsızlıklarda bir türlü düşmeyen ateş problemine en doğal çözüm yine turunçgillerden... Turunçgiller içerisindeki bileşenler sayesinde doğal bir ateş düşürücü görevi görür ve yüksek ateşi kontrol altına alınmasına destek olur.
  • Kilo vermek isteyenlerin her sabah neden limonlu su içtiklerini hiç düşündünüz mü? Limonlu su metabolizmayı hızlandırır ve lifli içeriği sayesinde bünyeyi tok tutar.