Bağışıklık dostu 7 gıda

​Bağışıklık dostu 7 gıda
​Bağışıklık dostu 7 gıda

Havaların soğumasıyla birlikte yavaş yavaş hastalıklar artmaya başladı. Biz de sizi çok sevdiğimiz için hasta olmayın diye bağışıklık güçlendiren yiyecekler nelermiş bir araştıralım dedik. Listemizde yer alan bu 7 yiyecek sayesinde en soğuk havaları bile hasta olmadan atlatacağınıza eminiz. Hazırsanız listemize geçelim.

Sağlıklı ve düzenli beslenmenin bağışıklığımızı olumlu etkilediğini hepimiz biliyoruz. Ancak öyle gıdalar var ki tam anlamıyla bağışıklık dostu. O yiyecekler hangisi mi? Gelin bakalım.

Kapya biber

Tam bir C vitamini deposu olan kapya biber, bağışıklık dostu bir yiyecek. İster yemeklerde isterseniz de direkt tüketebileceğiniz kapya biber, günlük C vitamini değerini karşıladığından dolayı hastalıklara karşı güçlü bir müttefik.

Sarımsak

"Bağışıklık sistemi" dediğimizde hemen aklımıza gelen sarımsak, enfeksiyonlara karşı koruyucu. İmmün hücrelerini aktif ettiğinden dolayı vücudu koruyan sarımsak, antibakteriyel özelliğiyle biliniyor. Sarımsaktan tam fayda alabilmek için ise yüksek ısıya maruz bırakmadan tüketmeniz gerek.

Portakal

Hasta olduğumuzda ilk tercihimiz olan portakal, içerdiği C ve A vitaminiyle antioksidan özelliğe sahip. Bağışıklığı destekleyen portakaldan tam anlamıyla yararlanmak için ise portakal suyunu içmek yerine kendisini tüketmeniz öneriliyor.

Ispanak

Ispanağın vücudumuza güç kattığını çocukluğumuzdan beri biliyoruz. İçerisinde yer alan A ve C vitaminiyle hücrelerimizi koruyan ıspanak, haşlanarak tüketilmesinden ziyade yağlı yemek olarak yenilmesi gerekiyor.

Yumurta

Protein kaynaklarımızdan olan yumurta, vücudumuzda hücre yenilenmesine yardımcı oluyor. Bolca protein sunduğundan dolayı vücutta doku yenilenmesi yaparak bağışıklığı kuvvetlendiriyor.

Balık

Protein, selenyum ve çinko bakımından zengin olan balık, haftada en az 2 kere tüketmemiz gereken yiyeceklerden biri. Omega-3 açısından da zengin olan balık, virüslerin vücuttan atılmasını sağlıyor. "Lokmacığım hangi balıkları tüketmeliyiz?" diyorsanız açıklayalım: Somon, ton ve uskumru iyi bir tercih.

Yoğurt

Ev yapımı yoğurdun içerisinde yer alan bakteriler, bağırsak floramız için oldukça yararlı. İçerdiği probiyotikler sayesinde de vücudumuzu hastalıklara karşı koruyor. Yani bağışıklığınızın güçlü olmasını istiyorsanız mutlaka yoğurt tüketmelisiniz.