Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek birbirinden nefis 10 meyve suyu tarifi

Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek birbirinden nefis meyve suyu tarifleri
Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek birbirinden nefis meyve suyu tarifleri

Winter is coming! Efsaneleşmiş bir dizi repliği olmakla beraber her sonbaharda havalar iyiden iyiye buz kesmeye başlayıp, soğuk algınlığıyla mücadele ettiğimizde de aklımızın başımıza gelmesi için kendimize sıklıkla söylediğimiz bir cümle haline geldi. Özellikle bu kışın virüs sebebiyle de çok daha çetin geçeceğine emin olduğumuzdan mevsim meyvelerine sarılmanın tam vakti!

İÇİNDEKİLER

Her mevsimi birbirinden güzel kılan yegane şey nedir? diye soracak olursanız bizim cevabımız hiç düşünmeden belli; mevsim meyveleri. Sevdiklerimizin ellerinden yenilen meyve tabakları her mevsimin olmazsa olmazı olsa da ‘atom’ olarak adlandırdığımız bağışıklık sistemimizi güçlendiren, bize enerji veren lezzet bombandırmanı meyve sularının yeri de bir başka.

Nar, portakal, elma derken kış meyveleri tezgahları süslemeye başlayıp bir renk cümbüşüyle gözlere ve mide hitap eder hale gelmişse bu başlık altında mevsim meyveleriyle yapılabilecek birbirinden llezzetli meyve suları tariflerini derlemek bizce yapılabilecek en doğru şey. Buyurun hepsine şöyle bir göz atalım!

Portakal smoothie

Portakal smoothie.
Portakal smoothie.

Kış geliyor! Her mevsim geçişinde hassaslaşan bünyemiz için C vitamini bizce her daim biçilmiş kaftan. Tezgahlara portakallar gele dursun biz bu kış bağışıklığımızı emanet edeceğimiz favori içeceklerimizden biri olan portakallı smoothie tarifimizi şimdiden böylece bırakalım.

Kış mevsiminin göz bebeği; portakallı smoothie tarifi

Nar sulu gojiberry ve misket limonlu içecek

Nar sulu gojiberry ve misket limonlu içecek.
Nar sulu gojiberry ve misket limonlu içecek.

Nar… Her ne kadar ayıklaması başlı başına bir eziyet olduğundan çok sevdiğimiz halde aramıza bazen mesafeler girse de en sevdiğimiz kış meyvesi olduğunu itiraf edelim. Nar suyu sıkmak, nar ayıklamaktan daha kolay olduğundan bu kış narı bu nefis tarifimizle tüketmek bizce en akıllıcası.

Lokma usulü atom;nar sulu gojiberry ve misket limonlu içecek tarifi

Muzlu shake

Muzlu shake.
Muzlu shake.

Sadece bağışıklık güçlendirmekle kalmayıp öğünlerimizin yerini de alabilecek bu tarifimiz bizim en bir sevdiklerimizden. Muzun nefis aroması, yer fıstığı ezmesi ve tarçın ile buluşunca ortaya çıkan aklı başından alan o olağanüstü lezzet muzlu shake konusunda objektif davranmamıza büyük bir engel.

Muz severler buraya;muzlu shake tarifi

Armutlu zencefilli çay

Armutlu zencefilli çay.
Armutlu zencefilli çay.

Kış çayları geliyor! Bitki çaylarını çok seviyoruz iyi hoş ama sürekli aynı lezzetlerden sıkıldık diyenler için nefis bir meyve çayı ile geldik. Bizim şifa deposu olarak adlandırdığımız bu tarifimiz tüm kış boyu bağışıklık sistemimize zırh olmaya oldukça kararlı.

Armudu bir de böyle deneyin;armutlu zencefilli çay tarifi

Bal kabağı suyu

Bal kabağı suyu.
Bal kabağı suyu.

Kışı simgeleyen meyve nedir? diye sorsak eminiz ki birbirinden farklı bir sürü cevap alırdık. Bizim için kışın sembolü; bal kabağı. Bal kabağı genellikle tatlılarda, çorbalarda oldukça sevsek de bal kabağı suyunu daha önce deneyimlemediğinize eminiz. İçerdiği vitaminlerle bu kışın göz bebeği olacak bal kabağı suyu tarifimizi denemenin tam vakti.

Kışın simgesi;bal kabağı suyu tarifi

Sarı detoks içeceği

Sarı detoks içeceği.
Sarı detoks içeceği.

Tüm yaz alınmaması gereken kaloriler alındı ve kış kapıya dayandı. Hem yağları yakalım hem de bağışıklık sistemimizi güçlendirelim arzusu içimizi kaplamaya başladı. İşte burada da imdada Lokma yetişti ve sarı detoks içeceğiyle beraber tüm dertlere ortak bir çözüm sundu.

Yenilen ve güçlen; sarı detoks içeceği tarifi

Havuç suyu

Havuç suyu.
Havuç suyu.

Meyve sularının yeri ayrı ama öyle sebze suları var ki bildiğimiz tüm lezzetleri unutturup, gönlümüzü çoktan çaldılar. Havuç suyu da bunlardan biri. Göz sağlığımız için sağlık otoriteleri tarafından şiddetle önerilen havuç suyu bağışıklık sistemimizi güçlendirerek kendimizi kış boyu virüslerden koruyabilmemiz için de biçilmiş kaftan.

Turuncunun tonları;havuç suyu tarifi

Greyfurt ve böğürtlenli içecek

Greyfurt ve böğürtlenli içecek.
Greyfurt ve böğürtlenli içecek.

Kış demek biraz da turunçgiller demek. Limon, portakal, mandalina, greyfurt tezgahlara çıkıp şöyle bir arz-ı endam etmeden önce biz de kışa dair en sevdiğimiz ve en sağlıklı lezzetleri derlediğimiz bu yazımızda greyfurtun acı tadını böğürtlen ile kıralım istedik ve sizlere bu müthiş tarifi sunduk.

Meyvelerin flörtü;greyfurt ve böğürtlenli içecek tarifi

Narlı portakal suyu

Narlı portakal suyu.
Narlı portakal suyu.

Portakal suyu küçük büyük gözetmeksizin hepimizin sevdiği ortak lezzetlerden biri. Lakin sevdiğimiz ve bildiğimiz şeylerde yapılan küçük değişiklikler her daim oldukça hoşumuza gittiğinden biz de portakalı nar ile buluşturup bir lezzet ve şifa şöleni oluşturalım istedik. Kesinlikle başarılı da olduk!

Nefis mi nefis;narlı portakal suyu tarifi

Zencefilli domates suyu

Zencefilli domates suyu.
Zencefilli domates suyu.

Size düzenli tüketeceğiniz bir bardak sebze suyuyla vücudunuza büyük bir yatırım yapabileceğinizi söylesek? Kalp damar sağlığından tutun da, bağışıklık sistemi güçlendirmeye kadar her alanda bir numara olan zencefilli domates suyu bundan sonra en favori içeceğimiz.

Bir bardak şifa; zencefilli domates suyu tarifi