Bahar yorgunluğunu üzerinizden atacak 7 gıda

​Bahar yorgunluğunu üzerinizden atacak 7 gıda
​Bahar yorgunluğunu üzerinizden atacak 7 gıda

Bahar gelip doğa yeniden canlanmaya başlasa da birçoğumuzda bunun tam tersi oluyor. Çok enerjikken birden halsizleşme, uykudan uyanmak istememe veya ne kadar uyumuş olursak olalım sanki hiç uyumamış gibi hissetme mevsim geçişlerinden etkilenen kişilerde çok sık gözlemleniyor. Bahar yorgunluğu olarak adlandırılan bu durumun çözümü ise hemen hemen her şeyde olduğu gibi yediklerimizde. İşte bahar yorgunluğuna iyi gelen gıdalar.

Kuşkonmaz

Karbonhidrat bakımından düşük ancak lif oranı bakımından yüksek değere sahip olan kuşkonmaz, bağırsak hareketlerini artırmada etkilidir. İçerisinde yer alan B,K ve A vitamininin yanı sıra magnezyum ve folik asit gibi maddelerde barındıran bu sebze, bağışıklığın güçlenmesine ve hastalıklara karşı daha dirençli olmasına yardımcı olmaktadır.

Kırmızı et

Bahar yorgunluğunun en sık görüldüğü kişilerin başında demir eksikliği yaşayanlar geliyor. Bu sebeple bahar yorgunluğunu atabilmeniz için önce demir değerlerinizi kontrol ettirmeli ve ardından sorun bundan kaynaklanıyorsa bol bol kırmızı et tüketmelisiniz. Kırmızı etin içerisinde yer alan demir ve yüksek miktarda bulunan B12 tüm yorgunluğu üzerinizden atmaya yardımcı olacaktır.

Yeşil çay

Günde bir fincan yeşil çay ile tüm yorgunluğunuzu atabileceğinizi söylesem herhalde pek inandırıcı gelmez. Ancak bu doğru! Yeşil çayın içerisinde yer alan kateşin adı verilen flavanoidler, antioksidan özellikler ortaya koyduğu için vücutta biriken tüm toksinleri yok ederek adeta bir yenileme sağlıyor.

Su

Havaların ısınmasıyla birlikte vücudumuzda daha fazla su kaybetmeye başlıyor. Bu sebeple susamayı beklemeden düzenli bir şekilde su içmeye özen göstermelisiniz. Bu sayede vücudunuzda yeterli sıvı olduğundan halsizlik ortadan kalkmış olacak.

Semizotu

Her derde deva olarak adlandırabileceğimiz semizotu, bağışıklığın en büyük dostu. İçerisinde barındırdığı yüksek miktarda omega 3, demir ve kalsiyumun vücutta depolanmasını sağlıyor. Bu sayede bahar yorgunluğu ortadan kalkmış oluyor.

Çilek

Baharın habercisi olan çilek bizi bu havların yorgunluğundan kurtaran havalar arasında yer alıyor. Bol miktarda içerdiği potasyum sayesinde vücut direncinin artmasını sağlayan çilek, antioksidan özelliğinden dolayı ödemi atarak daha enerjik olmanızda büyük rol oynuyor.

Ispanak

C vitamini, demir ve magnezyum açısından zengin olan ıspanak, vücudun hastalıklara karşı direnç kazanmasını sağlıyor. Bu sayede hava değişikliklerinden dolayı oluşan yorgunluk ve halsizliğe karşı etkili oluyor.