Bakın bunları cildinize sürdüğünüzde neler oluyor?

Bunları yüzünüze sürmeyin!
Bunları yüzünüze sürmeyin!

Bazı günler minik bir sivilcemiz çıkar, bazı günler cildimizi kupkuru hissederiz. Hemen mutfağa koşup buzdolabını açıp yüzümüze sürecek uygun şeyler ararız. Ancak bazı gıdaların cilde direkt olarak teması geri dönüşü zor olan sonuçlar doğurur. Lokmacığınız bugün "Hangi gıdaları cilde direkt temas ettirmemeliyiz?" sorusunun cevabını veriyor!

Limon şeker

Cildimiz pürüzlü hale geldiğinde arama çubuğuna hepimiz "doğal peelingler" yazmışızdır diye tahmin ediyoruz. Doğal bir peeling arayışına girdiğimizde ise karşımıza en çok çıkan şeylerden biri de yarım limonu şekere bandırıp bunu yüzümüze sürmek.

Bunu sakın yapmayın!

Vücudumuzdaki en hassas cilt bölgesi yüzümüzdür özellikle göz ve dudak çevresi. Eğer limon gibi güçlü bir asitle ve şeker gibi sert tanecikli bir gıdayla yüzümüzü direkt olarak temas ettirirsek cildimiz hem yanacaktır hem de şekerin sert tanecikleri yüzünden çizilecektir.

Bal

Kupkuru ciltler bu maddeye odaklansın! Özellikle soğuk havalarda pul pul dökülen cildimiz için ilk koştuğumuz gıda bal olabilir. Bal cilde faydalıdır evet ancak tek başına ağır gelir ve alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Balı organik bir gül suyuyla seyreltebilirsiniz ve çok ince bir katman halinde 5 dakikalık olacak şekilde cildinize uygulayabilirsiniz. Göz ve dudak çevresine yine dikkat!

Kahve telvesi

Bunu yapan insan sayısı yadsınamayacak kadar çok! Tanecikli peelinglerin cilde olan zararını önce kabullenelim. Kahve telvesi de tamı tamına bu işlevi görüyor ve tanecikleriyle hassas olan cilt dokusunu zedeliyor. Bu da lekelenmeye daha müsait bir cilt demek! Eğer peeling yapmak istiyorsanız tercihiniz tanecikli değil, cilt yapınıza uygun bir kimyasal peeling olsun.

Diş macunu

Diş macunu dişleri fırçalamak için vardır! Sivilce çıkarmış bir günün sabahında belki de çoğunuz üzerine diş macunu sürdünüz. Ancak bu şekilde sivilcelerinizin ya da siyah noktalarınızın geçeceğini sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz. Aksine diş macununun içeriğinde bulunan kimyasallar cilde uygun olmadığı için leke oluşumunu tetikleyecektir. Aman dikkat!

Kabartma tozu

Kabartma tozunu yağlı ciltlerin maske olarak kullandığını duyduk! Mutfakta kekleri kabartmak için kullandığımız bu kimyasal cildin pH seviyesi ile tamı tamına zıt bir ürün. Cildimiz yaklaşık olarak 5 pH derecesine sahipken kabartma tozu 9 pH seviyesindedir. Yani kabartma tozunu cilde uygulamak fazla sebumu almaz, cildi hassaslaştırır!