Bakırları parlatmanın püf noktaları!

Bakır tencere
Bakır tencere

Lokmacığınız bu kez mutfağında bakır malzemeleri kullanmayı sevenleri düşündü! O bakır tencereler bir süre geçtikten sonra ne hale geliyor hepimiz biliyoruz. İşte burada bazı kolay taktikler vereceğiz ve bakırlarınız pırıl pırıl olacak. Hadi gelin tüm püf noktalarına birlikte bakalım.

Fazla ısıya ve suya maruz kalan bakırlar bir süre sonra kararmaya ve eski parlaklığını yitirmeye başlar. Solan bakırları da eski görünümüne kavuşturmanın elbette bazı yolları var!

Ketçap

Evet yanlış duymadınız! Hazır ketçaplar içerisinde bulunan bazı maddeler bakır parlatma konusunda en başarılı yöntemlerden biri. Bir miktar ketçabı bulaşık süngerinizin sert kısmına sıkın ve solmuş bakırlarınızın yüzeyinde dairesel hareketler yaparak nazikçe ovalayın. Kısa sürede yeni gibi olduğunu göreceksiniz!

Limon

Üzerini nemli bir bezle sildiğiniz bakırlarınızın yüzeyinde yarıya böldüğünüz bir limonu gezdirerek buğulu görünümden kurtulabilirsiniz. Sildikten sonra yıkayıp kurutmalısınız. Limon, içerisinde bulunan asitlerle bakırı hemen parlatacaktır.

Karbonat

Dikkat! Karbonatı direkt olarak bakır yüzeylerde kullanmıyoruz. Eğer böyle yaparsak bakırlar çizilecektir. Bir miktar su ile açıp daha sonra bir bez yardımıyla hafifçe ovalamak yeterli olacaktır.

Sirke

Saçlarda ve ciltte olduğu gibi kumaşlarda ve bakırlarda da parlatma ve temizleme etkisi olan sirkeyi bir mutfak beziyle ıslattıktan sonra buğulanmış bakırlarınızı silebilirsiniz. Ne kadar parladığını görünce gözlerinize inanamayacaksınız!