Balıktan sonra neden helva yiyoruz?

​Balıktan sonra neden helva yiyoruz?
​Balıktan sonra neden helva yiyoruz?

Balıkçıya gittiğimizde veya evde balık yediğimizde hemen hemen hepimiz balıktan sonra helva yiyoruz. Bazılarımız sadece canı çektiği için yerken bazılarımız ise bunu bir kültür haline getirmiş durumda. Peki ama gerçekte balıktan sonra neden helva yeniyor? İşte sorunun cevabı...

Bazıları sırf sevdiğinden bazıları ise alışkanlıktan dolayı balıktan sonra helva yiyor. Artık bir gelenek haline gelen bu durum sadece lezzet için değil sağlık açısından da önemli bir detay. 'Peki neden balıktan sonra helva yiyoruz?' işte cevabı:

Balık yedikten sonra tükettiğimiz helva, kan şekerimizi dengelemeye yardımcı oluyor. Ayrıca balıkta yer alan omega 3, demir, iyot ve çinkoyu aynı anda almak sindirim sorununa yol açtığından dolayı helva bu sorunların önüne geçiyor. Tüm bunların yanı sıra helva, balık yedikten sonra sıkça görülen şişkinliğe de çözüm sunuyor.

Balıktan sonra şerbetli tatlı tüketilmemesinin sebebi ise içerdiği şeker oranı nedeniyle mide rahatsızlıklarına yol açması. Sütlü tatlılar ise balığın bayat olma ihtimaline karşı zehirlenmemek için tercih edilmiyor.